Σαβ, Οκτ 19, 2024

Εκατοντάδες πορευτηκαν προς τη Μεγάλη Συναγωγή της Ιερουσαλήμ για να σηματοδοτήσουν τις 300 ημέρες από τη σύλληψη ομήρων

Εκατοντάδες πορευτηκαν προς τη Μεγάλη Συναγωγή της Ιερουσαλήμ για να σηματοδοτήσουν τις 300 ημέρες από τη σύλληψη ομήρων

ΟΙ TIMES OF ISRAEL ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΗΡΩΝ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ

Της Τζέσικα Στάινμπεργκ

Συμπληρώθηκαν τριακοσιες ημέρες από την αιχμαλωσία των ομήρων του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου από τους τρομοκράτες της Χαμάς, εκατοντάδες άνθρωποι ντυμένοι στα λευκά, κρατώντας κίτρινες σημαίες, ισραηλινές σημαίες και κίτρινες κορδέλες, πραγματοποιούν πορεία από το Συγκρότημα Πρώτου Σταθμού της Ιερουσαλήμ προς τη Μεγάλη Συναγωγή.

Είναι μέρος μιας εκδήλωσης που διοργανώνει η οικογένεια του ομήρου Χερς Γκόλντμπεργκ-Πόλιν για την υποστήριξη των ομήρων, στη μνήμη των νεκρών και για την υποστήριξη των οικογενειών τους.

Ο Tzvi Zussman, πατέρας του Sgt. Ο Ben Zussman, 22 ετών, πρώτης τάξης, ο οποίος σκοτώθηκε στις 3 Δεκεμβρίου ενώ πολεμούσε στη Γάζα και ήταν συμμαθητής του Goldberg-Polin, ηγηθηκε της εκδήλωσης στην ανοιχτή πλατεία μπροστά από τη Μεγάλη Συναγωγή, η οποία περιλαμβάνει την απαγγελία της απογευματινής και βραδινής ακολουθίας και τραγούδι, αλλά όχι ομιλίες.

Η εκδήλωση απευθύνοταν σε ολόκληρο το ισραηλινό κοινό, συμπεριλαμβανομένων των υπερορθόδοξων, θρησκευτικών, παραδοσιακών και κοσμικών Ισραηλινών, γυναικών, ανδρών και παιδιών, και το κοινό αντικατοπτρίζει ένα ευρύ φάσμα Ισραηλινών.

Το γνωστό πλέον κοκκινόμαυρο πανό του Χερς Γκόλντμπεργκ-Πόλιν κρέμεται κεντρικά πάνω από τη σκηνή όπου ο μουσικός Άχαρον Ράζελ οδηγεί το πλήθος τραγουδώντας τραγούδια ελπίδας και θλίψης, στρατιωτών και ομήρων που επιστρέφουν πίσω στα σύνορά τους, προσευχόμενος για την επιστροφή του αυτων που κρατήθηκαν αιχμάλωτοι από τη λύπη στην ευτυχία, από το σκοτάδι στο φως.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΓΕΙΩΤΗΣ

Listen Live