Τετ, Σεπ 25, 2024

Δύο Γαλλικής καταγωγής παιδιά σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας

Δύο Γαλλικής καταγωγής παιδιά σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας

Δύο παιδιά από τη Γαλλία έχασαν τη ζωή τους στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε την Τρίτη το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας, επαναλαμβάνοντας την έκκλησή του για ανθρωπιστική παύση στις μάχες μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς. Η δήλωση έγινε αφότου το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανέφερε ότι τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Τρίτη από τον ισραηλινό βομβαρδισμό του προσφυγικού καταυλισμού Τζαμπαλία στη βόρεια Γάζα.

Οι ισραηλινές δυνάμεις συμμετείχαν σε «σκληρές μάχες» με τους μαχητές της Χαμάς βαθιά μέσα στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε ο στρατός την Τρίτη, προσθέτοντας ότι έπληξε 300 στόχους της Χαμάς την τελευταία ημέρα και σκότωσε δεκάδες μαχητές. Οι χερσαίες επιχειρήσεις στη Γάζα επικεντρώνονται κυρίως στο βορρά, συμπεριλαμβανομένης της πόλης της Γάζας, δήλωσε ο στρατός.

Υπολογίζεται ότι 800.000 Παλαιστίνιοι στη Γάζα έχουν εγκαταλείψει νότια, παρόλο που οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές έχουν σφυροκοπήσει ολόκληρο τον πολιορκημένο θύλακα. Περισσότεροι από το ήμισυ των 2,3 εκατομμυρίων ανθρώπων της επικράτειας έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, με εκατοντάδες χιλιάδες να έχουν καταφύγει σε γεμάτα σχολεία υπό τη διεύθυνση του ΟΗΕ, που έχουν μετατραπεί σε καταφύγια ή σε νοσοκομεία μαζί με τραυματίες ασθενείς.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ταϊλάνδης ξεκινά μια επείγουσα επίσκεψη στο Κατάρ και την Αίγυπτο την Τρίτη για συνομιλίες για τη μοίρα των 22 Ταϊλανδών που αιχμαλωτίστηκαν από την παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς κατά τη θανατηφόρα επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ .

Αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δήλωσε την Τρίτη ότι επίκειται «καταστροφή της δημόσιας υγείας» στη Γάζα εν μέσω υπερπληθυσμού, μαζικών εκτοπισμών και ζημιών στις υποδομές ύδρευσης και αποχέτευσης.

Τουλάχιστον 8.525 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων 3.542 παιδιά, έχουν σκοτωθεί στις ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε την Τρίτη το υπουργείο Υγείας στην περιοχή που ελέγχεται από τη Χαμάς.

Listen Live