Τετ, Οκτ 23, 2024

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΗΣ TEHRAN TIMES ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΠΡΟΞΕΝΕΙ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΗΣ TEHRAN TIMES ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΠΡΟΞΕΝΕΙ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ

Με τίτλο "ο Ισραήλ πρέπει να σταματήσει πριν είναι πολύ αργά, προειδοποιεί ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών του Ιράν" η TEHRAN TIMES απηχει τους προβληματισμους του Ιραν μετά τις πρωτοφανεις επιθεσεις.

Το ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ αναφερει αναλυτικα τα πιο κάτω : "Μετά από μια σειρά νέων ισραηλινών τρομοκρατικών επιθέσεων στον Λίβανο, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών του Ιράν για πολιτικές υποθέσεις προέτρεψε τη διεθνή κοινότητα να χαλιναγωγήσει το καθεστώς, «πριν να είναι πολύ αργά».

«Το ισραηλινό καθεστώς σπρώχνει το όριο σε ένα νέο, επικίνδυνο επίπεδο», έγραψε ο Majid Takht Ravanchi στον λογαριασμό του X το Σάββατο, προσθέτοντας: «Όχι μόνο μπλοκάρει συνεχώς μια κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, αλλά παίζει ένα επικίνδυνο παιχνίδι και στον Λίβανο».

Ο Ιρανός διπλωμάτης προειδοποίησε ότι τυχόν μελλοντικές συνέπειες βαρύνουν το Ισραήλ προτού καλέσει τη διεθνή κοινότητα να σταματήσει τις «περιπέτειες» του καθεστώτος.

Περισσότεροι από έντεκα μήνες ισραηλινού πολέμου στη Γάζα σε συνδυασμό με τις συνεχείς επιθέσεις του καθεστώτος σε άλλες χώρες σε όλη την περιοχή άφησαν τη Δυτική Ασία στο χείλος ενός ολοκληρωτικού πολέμου. Το Ισραήλ έχει αναβαθμίσει τις τελευταίες μέρες ενορχηστρώνοντας χιλιάδες εκρήξεις ειδοποίησης και ραδιοτηλεόρασης στο Λίβανο και ισοπεδώνοντας ένα κτιριακό συγκρότημα στη νότια Βηρυτό, σκοτώνοντας πολλούς πολίτες, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, μαζί με μέλη της Χεζμπολάχ."

ΝΕΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΡΑΝΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΣΤΟΝ ΟΗΕ

Υπο τον τίτλο Ιρανοί αξιωματούχοι εκφράζουν ανησυχία καθώς το Ισραήλ ξεπερνά τις νέες κόκκινες γραμμές στον Λίβανο σε νέο ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ της η ΙΡΑΝΙΚΗ εφημερίδα ορίζει τα όρια της Ιρανικης Κυβερνησης

Αρκετοί Ιρανοί αξιωματούχοι έχουν κάνει αυστηρές προειδοποιήσεις για τις δυνητικά αποδεκατιστικές συνέπειες των ισραηλινών ενεργειών στην περιοχή καθώς το καθεστώς πραγματοποιεί νέες πρωτοφανείς επιθέσεις στον Λίβανο, στοχεύοντας μαχητές της Αντίστασης και αμάχους.

Την Τρίτη και την Τετάρτη, το Ισραήλ ενορχήστρωσε αυτό που χαρακτηρίστηκε από τους αναλυτές ως μία από τις μεγαλύτερες τρομοκρατικές επιθέσεις στην ιστορία, με την έκρηξη χιλιάδων συσκευών τηλεειδοποίησης και ραδιοτηλεφώνου, σκοτώνοντας τουλάχιστον 37 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 3.000. Την Παρασκευή το καθεστώς στόχευσε ένα συγκρότημα κατοικιών στη Βηρυτό, σκοτώνοντας 14 άτομα, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά.

«Το καθεστώς θέλει να βυθίσει την περιοχή σε πόλεμο»
Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Abbas Araqchi, ο οποίος βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη Νέα Υόρκη για να παρακολουθήσει την 79η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, είπε στους δημοσιογράφους κατά την άφιξή του στις Ηνωμένες Πολιτείες ότι πιστεύει ότι οι ενέργειες του Ισραήλ την περασμένη εβδομάδα μιλούν για ένα καθεστώς που προσπαθεί να εμπλακεί άλλα μέρη σε μια επικίνδυνη στρατιωτική σύγκρουση για να αποφευχθεί αυτό που μπήκε στη Γάζα. «Οι πρόσφατες δραστηριότητες του Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων των γεγονότων στον Λίβανο και της δολοφονίας του διοικητή της Χεζμπολάχ, Ιμπραήμ Ακίλ, αντικατοπτρίζουν την απόγνωση ενός καθεστώτος παγιδευμένου σε μια επικίνδυνη κατάσταση, που προσπαθεί να τραβήξει ολόκληρη την περιοχή μαζί του».


«Οι προσπάθειες να σταματήσει η υποστήριξη του Λιβάνου προς τους κατοίκους της Γάζας θα αποτύχουν»

Σε δήλωση που δημοσιεύθηκε το Σάββατο, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν, Νάσερ Καναάνι, επέκρινε το Ισραήλ για την επίθεσή του σε κτίριο κατοικιών σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή στη Βηρυτό, προσθέτοντας ότι τέτοιες ενέργειες δεν πρόκειται να αποθαρρύνουν τον Λίβανο να υποστηρίξει τους Παλαιστινίους. «Παρά τις πρόσφατες βάρβαρες επιθέσεις των Σιωνιστών, η κυβέρνηση, ο λαός και η αντίσταση του Λιβάνου, δεν σταμάτησαν την έντιμη υποστήριξή τους στον ανυπεράσπιστο και καταπιεσμένο λαό της Παλαιστίνης», είπε ο Καναάνι.Εξέφρασε την ελπίδα ότι η επερχόμενη συνέλευση του ΟΗΕ θα δράσει για να «σταματήσει τη μηχανή μαζικής δολοφονίας του σιωνιστικού καθεστώτος» στην περιοχή.


«Η συνενοχή της Δύσης στα ισραηλινά εγκλήματα θα οδηγήσει σε πυρκαγιά»
Ένα μέλος του Συμβουλίου Διάκρισης Σκοπιμότητας του Ιράν και πρώην διοικητής του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης προειδοποίησε τα δυτικά κράτη ότι η αποτυχία τους να κρατήσουν τα πόδια του Ισραήλ στη φωτιά για τα εγκλήματα που διαπράττει το καθεστώς στη Γάζα και τον Λίβανο θα τους φέρει τελικά εναντίον του Ιράν σε μια ολοκληρωτικός περιφερειακός πόλεμος.

«Δεν υπάρχει μέρα που να μην έχει διαπράξει ένα έγκλημα [το Ισραήλ]. Πρώτα η Γάζα και τώρα ο Λίβανος», δήλωσε ο Μοχσέν Ρεζάι. «Υπό αυτές τις συνθήκες, είναι πιθανό μετά τον Λίβανο να κατευθύνουν τα εγκλήματά τους προς το Ιράκ, τη Συρία ή, με ένα ακόμη μεγαλύτερο λάθος, προς το Ιράν».

Όσοι παρακολουθουν την πολυμηνη κρίση ανησυχουν.Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ και άλλων ΔΥΤΙΚΩΝ χωρών ανησυχουν για μιαν αποκριση των δορυφορων του Ιρακ καθως και κινήσεις εν θερμω στελεχων και ΜΑΧΗΤΩΝ της Χεσπολαχ με όπλικα συστήματα και υλικά από το Ιραν.

Το πληγωμενο λιοντάρι είναι συχνά πολύ επικίνδυνο και η Χεσπολαχ είναι ο μόνος αντίπαλος του Ισραηλ που το αιφνιδιασε σε κατά μέτωπο μάχη.Επισης έχει την τεχνογνωσια των Τούνελ ενώ μπορεί ακομη να κτυπήσει αστικα κέντρα του Ισραηλ.
Από την άλλη ο Λίβανος αποτελεί περιοχή για την οποία δεν μπορεί να αδιαφορησει η Γαλλία.Ενω τυχον στόχο ποίηση έστω και κατά λάθος χριστιανικων στοχων και χριστιανων ΑΜΑΧΩΝ θα ενοχλησει προσθετα το Βατικανο και θα επιρεασει το χριστιανικες δεξαμενες ψηφοφορων στις ΗΠΑ .Αυτό δεν αφήνει αδιάφορους ούτε Δημοκρατικους ούτε Ρεπουπλικανους.
Πηγές από την Νέα Υόρκη και τον ΟΗΕ πιστεύκουν πως τώρα είναι η ώρα για παρασκηνιο κατευνασμου και ανθρωπιστικων τομων για αποσυμπιεση έστω και μερικές του ακραία πολεμικου κλιματος.

Οι επομένες μέρες θα είναι κρισιμες. Το γνωρίζει και το Ισραηλ που προετοιμαζει πολίτες συγκεκριμένων περιοχων να βρίσκονται κοντά στα καταφυγια.

 

Listen Live