Σαβ, Μαρ 2, 2024

Γιατί σε αυτή την πόλη του Καναδά οι άνθρωποι δεν κλειδώνουν ποτέ το αυτοκίνητο;

Γιατί σε αυτή την πόλη του Καναδά οι άνθρωποι δεν κλειδώνουν ποτέ το αυτοκίνητο;

Στην πόλη Churchill, μπορεί οι κάτοικοι να μην είναι ούτε χίλιοι, αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος που αφήνουν τις περισσότερες φορές ξεκλείδωτα τα αυτοκίνητά τους. Υπάρχει ένας άλλος αρκετά πιο σοβαρός και ίσως σοκαριστικός λόγος.

Οι κάτοικοι λοιπόν αφήνουν τα αυτοκίνητά τους ξεκλείδωτα γιατί με αυτόν τον τρόπο μπορούν να βοηθήσουν όχι μόνο τους εαυτούς τους, αλλά και τους γείτονες ή τους περαστικούς, να βρουν μια γρήγορη απόδραση και ένα άμεσο καταφύγιο, αν έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο με μια πολική αρκούδα. Και αυτό δεν είναι σπάνιο.

Η πόλη έχει τριγύρω τον μεγαλύτερο αριθμό πολικών αρκούδων από οποιαδήποτε άλλη στον κόσμο. Η πολική αρκούδα μπορεί να φαίνεται αθώα και γλυκιά στην όψη, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ επιθετική, αρκετές φορές και με τους ανθρώπους. Γι’ αυτό και όλοι αφήνουν τις πόρτες των αυτοκινήτων ανοιχτές, ώστε αν χρειαστεί να προστατέψουν τον εαυτό τους από αυτές.

 

Σύμφωνα με το CBC, οι κάτοικοι έχουν αναπτύξει διάφορους μηχανισμούς, για να μειώσουν τις συναντήσεις τους μα τις πολικές αρκούδες. Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, η υπαίθρια χωματερή έκλεισε, έτσι ώστε οι πολικές αρκούδες να μη βρίσκουν φαγητό αν τύχαινε να κάνουν βόλτα στην πόλη.

Η κυβέρνηση της επαρχίας βοηθά στην παροχή ενός προγράμματος συναγερμού για πολικές αρκούδες στο Churchill, όπου οι αξιωματικοί της προστασίας είναι σε επιφυλακή για τις και ανταποκρίνονται στις εκκλήσεις των κατοίκων όταν τυχαίνει να δουν κάποια. Ωστόσο πολλές φορές δεν εντοπίζονται γιατί οι γούνες τους είναι ιδιαίτερες. «Η γούνα τους δεν είναι εντελώς λευκή», αναφέρει, «είναι ημιδιαφανής και μπορεί να πάρει τα χρώματα από ό,τι υπάρχει στο περιβάλλον τους».

Listen Live