Πεμ, Οκτ 3, 2024

ΓΑΖΑ: ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΠΛΉΡΩΜΑΤΩΝ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΡΥΘΡΑΣ ΗΜΙΣΕΛΗΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

ΓΑΖΑ: ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΠΛΉΡΩΜΑΤΩΝ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΡΥΘΡΑΣ ΗΜΙΣΕΛΗΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

Ομάδες της Ερυθράς Ημισελήνου της Παλαιστίνης εξακολουθούν να ανταποκρίνονται στις επί τόπου εξελίξεις τόσο στη Λωρίδα της Γάζας όσο και στη Δυτική Όχθη, όπου οι επιχειρήσεις διεξάγονται 24 ώρες το 24ωρο, για 68η συνεχόμενη ημέρα. Σήμερα έφτασε κοντά μας από πηγές προσκείμενες στη Ερυθρά Παλαιστινιακή Ημισέλινο εταιρία σοβαρό και αξιόπιστο του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού η παρακάτω αναλυτική ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Οι ακόλουθες πληροφορίες σε αυτήν την αναφορά είναι το μέγιστο που μπόρεσαν να συλλέξουν τα πληρώματα μας από άμεσες παρακολουθήσεις και διαφορετικές πηγές λόγω της πλήρους απώλειας των τηλεπικοινωνιών και της μεγάλης δυσκολίας πρόσβασης στις πηγές πληροφοριών.

Οι εργασίες εγκατάστασης του νοσοκομείου στο Κατάρ συνεχίζονται στην επαρχία Ράφα, νότια της Γουάντι Γάζας, όπου οι ομάδες του τμήματος διαχείρισης κινδύνου καταστροφών εργάζονται για την πλήρη ολοκλήρωση των σταδίων εξοπλισμού, καθώς η χωρητικότητα του νοσοκομείου είναι 50 κλίνες, εκτός από χειρουργείο και εντατική δωμάτιο φροντίδας.

Όλα τα νοσοκομεία στην πόλη της Γάζας και στη βόρεια Γάζα δεν λειτουργούν, λόγω της ισραηλινής στόχευσης και πολιορκίας, της άρνησης πρόσβασης σε τραυματίες και τραυματίες, εμποδίζοντας τις ιατρικές ομάδες να παρέχουν τις υπηρεσίες τους και αναγκάζοντάς τους να εκκενώσουν προς τα νότια. Στο στόχαστρο γίνονται επίσης κτίρια, ιατρικές ομάδες και εκτοπισμένοι μέσα στα νοσοκομεία, γεγονός που απειλεί μια πολύ μεγάλη υγειονομική καταστροφή.

Οι σταθμοί έκτακτης ανάγκης ιατρικών υπηρεσιών της ΛΔΚ στη Γάζα και τη βόρεια Γάζα σταμάτησαν να λειτουργούν, λόγω των περιορισμών που επιβλήθηκαν από τις δυνάμεις κατοχής στις ιατρικές ομάδες και της εξάντλησης των καυσίμων που απαιτούνται για τη λειτουργία των οχημάτων, καθώς τα νοσοκομεία επίσης δεν λειτουργούν και η εκκένωση των κρουσμάτων είναι σχεδόν αδύνατο, ενώ τα ιατρικά σημεία ασχολούνται με τα μικρά και μέτρια κρούσματα στις δύο περιφέρειες.

Τα νοσοκομεία του νότιου Ουάντι της Γάζας έχουν χάσει την ικανότητά τους να υποδέχονται τον τεράστιο αριθμό τραυματιών και τραυματιών που απειλείται να χαθούν οι ζωές τους μετά την εντατική στόχευση των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής εναντίον των αμάχων.

Οι κρίσεις καυσίμων στο νοσοκομείο Al-amal στο Khan Younis συνεχίζονται, καθώς η κατανάλωση εξορθολογίζεται επί του παρόντος στο ελάχιστο ενώ εργάζεται σε ένα σύστημα χρονοδιαγράμματος, το οποίο επηρεάζει τις υπηρεσίες που παρέχονται στους εκτοπισμένους, τραυματίες και τραυματίες, εκτός από την έκτακτη ανάγκη ιατρικές υπηρεσίες.

Οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής συνεχίζουν να στοχεύουν σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας, ζωτικές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις, κατοικίες, εμπορικούς πύργους, καθώς και τζαμιά, εκκλησίες, κεντρικούς δρόμους, με αποτέλεσμα μεγάλο αριθμό θυμάτων, η πλειονότητα των οποίων είναι παιδιά και γυναίκες. πλήρης καταστροφή των υποδομών, πέρα ​​από τον εκτοπισμό πολιτών.

Οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής συνεχίζουν να διεισδύουν σε πολλές κεντρικές περιοχές στη Γάζα και τις επαρχίες της βόρειας Γάζας και έχουν χωρίσει το βόρειο τμήμα της Λωρίδας από το νότο, αυξάνοντας τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενες ιατρικές ομάδες και ομάδες αρωγής, καθώς εμποδίζει την κίνηση των ασθενοφόρων να πλησιάσουν τα μέρη εισβολών και στοχεύει όλους όσους προσπαθούν να μετακινηθούν εκεί. Η Κατοχή αναγκάζει επίσης τους πολίτες να μετακινούνται σε συγκεκριμένες ώρες μέσω της οδού Salah al-Din και στοχοποιούν ορισμένους από αυτούς με θάνατο, τραυματισμό, σύλληψη, ταπείνωση ή απάνθρωπη μεταχείριση.

Αυτός ο διαχωρισμός αυξάνει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ιατρικές ομάδες και οι ομάδες αρωγής, καθώς τα ασθενοφόρα απαγορεύεται να φτάσουν στις περιοχές στις οποίες επιτέθηκαν οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής και τα τανκς που στοχεύουν άμεσα όποιον προσπαθεί να μετακινηθεί εκεί, ενώ αναγκάζουν τους πολίτες να μετακινούνται σε ορισμένες στιγμές. Οδός Salah Al-din μεταξύ της βόρειας και της νότιας επαρχίας, ορισμένοι από αυτούς σκοτώνονται, τραυματίζονται, συλλαμβάνονται, ταπεινώνονται και μεταχειρίζονται απάνθρωπα.

Ο συνάδελφος της PRCS, Awni Khattab, Επικεφαλής του Κέντρου Ασθενοφόρων Khan Younis παραμένει υπό κράτηση από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής για 22η συνεχή ημέρα. Συνελήφθη κατά τη διάρκεια της τραυματισμένης αυτοκινητοπομπής από το νοσοκομείο Al-Shifa, που ταξίδευε μέσω του σημείου ελέγχου που χωρίζει τη βόρεια και τη νότια Γάζα.

Οι αρμόδιες αρχές συνεχίζουν να ανασύρουν τα πτώματα αμαχων από τους δρόμους και κάτω από τα ερείπια. τα πληρώματα ανάκτησης αντιμετωπίζουν υψηλές προκλήσεις κατά την εκτέλεση των αποστολών τους, επειδή δεν υπάρχουν διαθέσιμα καύσιμα για τα απαραίτητα μηχανήματα που έχουν ήδη εξαντληθεί. Οι επίσημες αρχές έχουν λάβει περίπου (7.780) αναφορές για αγνοούμενους στα ερείπια και πτώματα στους δρόμους, συμπεριλαμβανομένων πάνω από (4.700) παιδιών και γυναικών.

Το Υπουργείο Υγείας επιβεβαιώνει ότι οι δυνάμεις κατοχής στοχεύουν σκόπιμα ιατρικό προσωπικό και πληρώματα, γεγονός που οδήγησε στην απώλεια (300) ιατρικών προσώπων, (32) ζωών μελών της ομάδας διάσωσης και συντρίμμια (59) ασθενοφόρων που δεν μπορούν πλέον να λειτουργήσουν. Η στόχευση 137 εγκαταστάσεων υγειονομικής περίθαλψης οδήγησε σε (22) νοσοκομεία και (46) κέντρα υγείας να τεθούν εκτός λειτουργίας ως αποτέλεσμα της ισραηλινής στόχευσης, της εξάντλησης των καυσίμων και των ιατρικών πόρων. Επιπλέον, οι δυνάμεις Κατοχής συνεχίζουν την κράτηση (38) ιατρικού προσωπικού, συμπεριλαμβανομένου του Γενικού Διευθυντή του Νοσοκομείου Al-Shifa στη Γάζα, και εξακολουθούν να πολιορκούν και να στοχοποιούν το ινδονησιακό νοσοκομείο, εμποδίζοντας το έργο των ιατρικών ομάδων και εμποδίζοντάς τους να φτάσουν σε αυτό.

Η συνεχιζόμενη στόχευση των δημόσιων εγκαταστάσεων, καθώς η κατάληψη στόχευσε άμεσα (277) σχολεία, συμπεριλαμβανομένων (75) σχολείων που δεν λειτουργούν, ενώ ο αριθμός των τζαμιών που έχουν καταστραφεί ολοσχερώς έφτασε σε (110) τζαμιά και (196) μερικώς κατεστραμμένα τζαμιά, επιπλέον στη στόχευση (3) εκκλησιών. Με βάση επίσημα στοιχεία.

(86) επαγγελματίες των μέσων ενημέρωσης μαρτύρησαν υπό άμεση στόχευση από την αρχή της επίθεσης.

Από την αρχή της επίθεσης, (491) τραυματίες και (214) ασθενείς μόνο, απομακρύνθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας, που αντιπροσωπεύει το 1% της συνολικής ανάγκης να ταξιδέψουν στο εξωτερικό για θεραπεία κρίσιμων περιπτώσεων

Εταιρεία Ερυθράς Ημισελήνου της Παλαιστίνης

Listen Live