Πεμ, Σεπ 26, 2024

ΑΝΟΙΓΜΑ ΠΕΡΑΣΜΑΤΟΣ ΡΑΦΑ ΓΙΑ ΞΕΝΟΥΣ ΥΠΗΚΟΟΥΣ

ΑΝΟΙΓΜΑ ΠΕΡΑΣΜΑΤΟΣ ΡΑΦΑ ΓΙΑ ΞΕΝΟΥΣ ΥΠΗΚΟΟΥΣ

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας που διευθύνεται από τη Χαμάς δήλωσε ότι μια δεύτερη ισραηλινή επιδρομή βομβαρδισμών μέσα σε δύο ημέρες σκότωσε και τραυμάτισε «δεκάδες» την Τετάρτη στον μεγαλύτερο προσφυγικό καταυλισμό της περιοχής, την Τζαμπαλία.

Οι ξένοι κάτοχοι διαβατηρίων που είχαν παγιδευτεί στη Γάζα άρχισαν να εγκαταλείπουν το έδαφος την Τετάρτη, καθώς το πέρασμα της Ράφα προς την Αίγυπτο άνοιξε για πρώτη φορά μετά τις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου . Ογδόντα ένας βαριά τραυματισμένοι κάτοικοι της Γάζας θα επιτραπεί επίσης να εισέλθουν στην Αίγυπτο μέσω του περάσματος την Τετάρτη, δήλωσε πηγή της παλαιστινιακής συνοριακής αρχής.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε την Τετάρτη ότι οι δυνάμεις του είχαν πραγματοποιήσει επιθέσεις σε περισσότερους από 11.000 στόχους μαχητών στη Λωρίδα της Γάζας από την αρχή του πολέμου με τη Χαμάς .

Υπολογίζεται ότι 800.000 Παλαιστίνιοι στη Γάζα έχουν εγκαταλείψει νότια και πάνω από το ήμισυ των 2,3 εκατομμυρίων ανθρώπων της περιοχής έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, με εκατοντάδες χιλιάδες να έχουν καταφύγει σε γεμάτα σχολεία υπό τη διεύθυνση των Ηνωμένων Εθνών που έχουν μετατραπεί σε καταφύγια ή σε νοσοκομεία.

Αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δήλωσε την Τρίτη ότι επίκειται «καταστροφή της δημόσιας υγείας» στη Γάζα εν μέσω υπερπληθυσμού, μαζικών εκτοπισμών και ζημιών στις υποδομές ύδρευσης και αποχέτευσης.

Δεκάδες θύματα μετά τη δεύτερη ισραηλινή ζωντανή επίθεση στον προσφυγικό καταυλισμό της Γάζας μέσα σε δύο ημέρες

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας που διευθύνεται από τη Χαμάς δήλωσε ότι μια δεύτερη ισραηλινή επιδρομή βομβαρδισμών μέσα σε δύο ημέρες σκότωσε και τραυμάτισε «δεκάδες» την Τετάρτη στον προσφυγικό καταυλισμό Jabalia, τον μεγαλύτερο του θύλακα. Η ανακοίνωση ήρθε αφότου πολλοί ξένοι κάτοχοι διαβατηρίων άρχισαν να εγκαταλείπουν τη Λωρίδα της Γάζας αφού η Αίγυπτος άνοιξε το συνοριακό πέρασμα της Ράφα για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Listen Live