Σαβ, Οκτ 26, 2024

ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΥΣΕΙΣ ΤΡΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΑΝΑΓΓΕΛΛΕΙ Η TIMES OF ISRAEL

ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΥΣΕΙΣ ΤΡΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΑΝΑΓΓΕΛΛΕΙ Η TIMES OF ISRAEL

Ο ΠΟΥ λέει ότι το Ισραήλ συμφώνησε σε περιορισμένες «ανθρωπιστικές παύσεις» για να επιτραπεί η εφαρμογή εμβολίου πολιομυελίτιδας στη Γάζα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει «προκαταρκτική δέσμευση για ανθρωπιστικές παύσεις για συγκεκριμένες περιοχές» στις μάχες στη Λωρίδα της Γάζας, ώστε να επιτραπεί η διεξαγωγή εκστρατείας εμβολιασμού κατά της πολιομυελίτιδας, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του ΠΟΥ.

Τα Ηνωμένα Έθνη ετοιμάζονται να εμβολιάσουν περίπου 640.000 παιδιά στη Γάζα, όπου ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) επιβεβαίωσε στις 23 Αυγούστου ότι τουλάχιστον ένα μωρό έχει παραλύσει από τον ιό της πολιομυελίτιδας τύπου 2, το πρώτο τέτοιο κρούσμα στην επικράτεια σε 25 χρόνια.

Περιγραφόμενες ως «ανθρωπιστικές παύσεις» που θα διαρκέσουν τρεις ημέρες σε διαφορετικές περιοχές της κατεστραμμένης από τον πόλεμο εδάφους, η εκστρατεία εμβολιασμού θα ξεκινήσει την Κυριακή στην κεντρική Γάζα, λέει ο Rik Peeperkorn, εκπρόσωπος του ΠΟΥ στα παλαιστινιακά εδάφη.

Το IDF δεν σχολίασε αμέσως. Εν μέσω του πολέμου, ο στρατός έχει ανακοινώσει συχνά «τακτικές παύσεις» στη στρατιωτική δραστηριότητα σε ορισμένες περιοχές για να καταστεί δυνατή η παράδοση και η διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το Ισραήλ είπε ότι παρέδωσε 25.100 φιαλίδια με το εμβόλιο της πολιομυελίτιδας στη Γάζα μέσω του διασταυρώματος Kerem Shalom, αρκετά για να εμβολιαστούν 1.255.000 άνθρωποι, λίγο περισσότερο από το ήμισυ του πληθυσμού της Λωρίδας.

Η Χαμάς επίσης λέει ότι θα συνεργαστεί με ανθρωπιστικές παύσεις για τη διευκόλυνση του εμβολίου κατά της πολιομυελίτιδας.

Listen Live