Πεμ, Μάι 9, 2024

Αλγερία: Ο πρόεδρος της ΔΕΕΣ συναντά τις αλγερινές αρχές

Αλγερία: Ο πρόεδρος της ΔΕΕΣ συναντά τις αλγερινές αρχές

Aλγέρι (ICRC) – Στις 22 και 23 Απριλίου 2024, η Mirjana Spoljaric, πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Αλγερία μετά από πρόσκληση του Υπουργού Εξωτερικών, Ahmed Attaf.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της, η πρόεδρος της ΔΕΕΣ συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών και με τον πρόεδρο της Ερυθράς Ημισελήνου της Αλγερίας, Ibtissem Hamlaoui.

Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ της αλγερινής κυβέρνησης και της ΔΕΕΣ. Διεξήχθησαν επίσης συνομιλίες σχετικά με την ανθρωπιστική κατάσταση που προκαλείται από τις συνεχιζόμενες ένοπλες συγκρούσεις στην Εγγύς και Μέση Ανατολή και στην Αφρική, ιδίως στη Γάζα, τη Συρία και το Σουδάν.

Υπογράφηκε συμφωνία συνεργασίας μεταξύ της ΔΕΕΣ και της Αλγερινής Ερυθράς Ημισελήνου για την περίοδο 2024–2026. Η συμφωνία καλύπτει διάφορα προγράμματα, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση και των δύο οργανισμών να ενισχύσουν την ανθρωπιστική τους συνεργασία.

Η 75η επέτειος των Συμβάσεων της Γενεύης φέτος χρησιμεύει ως υπενθύμιση του ουσιαστικού ρόλου που διαδραματίζει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο στην προστασία των ανθρώπων που πλήττονται από ένοπλες συγκρούσεις και στη διασφάλιση του σεβασμού της αξιοπρέπειάς τους. Οι Συμβάσεις της Γενεύης και τα Πρόσθετα Πρωτόκολλά τους αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο του ανθρωπιστικού έργου που επιτελείται από τη ΔΕΕΣ και τους εταίρους της σε όλο τον κόσμο.

Listen Live