Κυρ, Ιαν 29, 2023

ΑΙΘΙΟΠΙΑ S.O.S

ΑΙΘΙΟΠΙΑ S.O.S

ADDIS ABABA, 13 Ιανουαρίου 2023 - Οι συνεχόμενες ξηρασίες που προκαλούνται από πέντε αποτυχημένες περιόδους βροχών έχουν αφήσει 12 εκατομμύρια Αιθίοπες να αντιμετωπίζουν την πείνα καθώς οι συγκρούσεις και οι αναγκαστικοί εκτοπισμοί επιδεινώνουν την κρίση πείνας στη χώρα, ανέφερε η Save the Children.

Από τα 22,6 εκατομμύρια άτομα που εκτιμάται ότι αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις τροφίμων, περισσότεροι από τους μισούς από αυτούς ταλαιπωρούνται από κλιμακώσεις που προκαλούνται από τις συγκρούσεις, τον πληθωρισμό και τον αναγκαστικό εκτοπισμό που προκαλούν περαιτέρω δυστυχία και τα παιδιά αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο θανάτου από υποσιτισμό.

Η Αιθιοπία αντιμετωπίζει μια από τις χειρότερες επισιτιστικές κρίσεις στον κόσμο, με 3,9 εκατομμύρια παιδιά να υποσιτίζονται σοβαρά -- που αντιπροσωπεύουν περίπου τους μισούς ανθρώπους που υποφέρουν από υποσιτισμό σε ολόκληρο το Κέρας της Αφρικής. Οι θάνατοι περισσότερων από τεσσάρων εκατομμυρίων ζώων έχουν στερέψει την κύρια πηγή διατροφής για τα παιδιά στην Αιθιοπία -- το γάλα.

Author’s Posts

Developed by DiGeo LTD. ©2023 Nea Polis. All Rights Reserved