Τρι, Σεπ 24, 2024

Αίγυπτος: 3.000 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα

Αίγυπτος: 3.000 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα

Ο Μάρτιν Γκρίφιθς, στο Κάιρο συζητα για τις 3.000 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας που περιμένουν την είσοδο στη Γάζα από την Αίγυπτο

Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας για Ανθρωπιστικές Υποθέσεις, Μάρτιν Γκρίφιθς, βρίσκεται σήμερα στο Κάιρο , όπου πραγματοποίησε αρκετές συναντήσεις, μεταξύ άλλων με τον Αιγύπτιο Υπουργό Εξωτερικών, καθώς και με εκπροσώπους της Αιγυπτιακής και Παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης νωρίτερα σήμερα, ο κ. Γκρίφιθς είπε ότι η παροχή βοήθειας στον λαό της Γάζας –όπου κι αν βρίσκονται– είναι θέμα ζωής ή θανάτου. Είπε ότι είναι ανθρωπιστική επιτακτική ανάγκη να γίνει αυτό με διαρκή, απρόσκοπτο και προβλέψιμο τρόπο.

Υπολογίζεται ότι υπάρχουν 3.000 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας που περιμένουν την είσοδο στη Γάζα από την Αίγυπτο. Πρέπει να μπορούν να περάσουν αμέσως μέσω της διέλευσης της Ράφα για να φτάσουν σε αυτούς που χρειάζονται απεγνωσμένα τρόφιμα, νερό, φάρμακα και άλλες προμήθειες.

Στη Γάζα, ο αριθμός των εσωτερικά εκτοπισμένων υπολογίζεται σε περίπου ένα εκατομμύριο, συμπεριλαμβανομένων περίπου 352.000 ατόμων που μένουν σε σχολεία της UNRWA στην κεντρική και νότια Γάζα, σε όλο και πιο άσχημες συνθήκες.

Η Γάζα εξακολουθεί να βρίσκεται υπό πλήρη διακοπή ρεύματος.

Την Τρίτη, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κατάφερε να παραδώσει τοπικά αποθηκευμένα καύσιμα στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας, τη Σίφα, έτσι ώστε οι γεννήτριες να συνεχίσουν να λειτουργούν για λίγες ακόμη ημέρες. Άλλα νοσοκομεία λειτουργούν με ελάχιστη δυναμικότητα.

Πριν από τη χθεσινή έκρηξη στο νοσοκομείο Al Ahli, ο ΠΟΥ είχε τεκμηριώσει 57 επιθέσεις στην υγειονομική περίθαλψη, με 16 εργαζόμενους στον τομέα της υγείας να σκοτωθούν, πάνω από δώδεκα άλλους τραυματίστηκαν και 26 νοσοκομεία και άλλες εγκαταστάσεις υγείας να υποστούν ζημιές.

Listen Live