Lun, Nov 25, 2024

Ανάπλαση Φυτίδειου Αθλητικού Κέντρου (ΓΣΟ) – Άρχισαν τα έργα

Ανάπλαση Φυτίδειου Αθλητικού Κέντρου (ΓΣΟ) – Άρχισαν τα έργα

Το αθλητικό κέντρο που βρίσκεται στο παραλιακό της Λεμεσού, ήταν εγκαταλελειμμένο εδώ και χρόνια. Αυτό το αθλητικό κέντρο αναδιαμορφώνεται γίνεται ανοιχτό για το κοινό και δημιουργούνται καινούριες δραστηριότητες (βόλεϊ – καλαθόσφαιρα – φούτσαλ – τένις) κεντρική καφετέρια, εστιατόριο, πολυχώρος αθλοπαιδιών, αίθουσες γυμναστηρίων, μουσείο αθλητικής ιστορίας, εστιατόριο, πλατεία).

Φωτογραφίες πατήστε εδώ

Με την ευκαιρία της έναρξης των κατασκευαστικών έργων της Α’ Φάσης για την ανάπλαση του Φυτίδειου Αθλητικού Κέντρου – ΓΣΟ, ο Δήμαρχος Λεμεσού κ.Νίκος Νικολαϊδης μαζί με τον Πρόεδρο του ΚΟΑ κ.Ανδρέα Μιχαηλίδη, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού κ.Λοίζο Μαυρουδή, τους δημοτικούς συμβούλους Θεόδωτο Ανθούση και Αδάμο Κόμπο, το μέλος του ΚΟΑ Ανδρέα Μυλωνά, την αρχιτέκτονα και τον εργολάβο του έργου και υπηρεσιακούς του δήμου Λεμεσού επισκέφθηκαν σήμερα το χώρο του εργοταξίου.

Το έργο ανέλαβε η εταιρεία A.N.CHRISTOU και θα ολοκληρωθεί λίγο πριν το τέλος του 2023. Το κόστος του έργου αναμένεται γύρω στα €2,000,000. Έχει ήδη εξασφαλιστεί χρηματοδότηση από το κράτος ύψους 1.5 εκατομμύριο ευρώ, που βρίσκεται ήδη στα ταμεία του δήμου. Το υπόλοιπο ποσό θα καλυφθεί από κονδύλια του ΤΕΠΑΚ και του Δήμου Λεμεσού.

Τα έργα της Α’ Φάσης προβλέπουν ανάπλαση των υφισταμένων 3 γηπέδων (2 για mini football και 1 για καλαθόσφαιρα – βόλεϊ – τένις) καθώς επίσης και την αναμόρφωση της πλατείας.

Η Β’ Φάση περιλαμβάνει τις κτηριακές υποδομές, όπως αίθουσες γυμναστηρίων, το Μουσείο Αθλητικής Ιστορίας του ΓΣΟ και παράλληλα θα προχωρήσουν στην επαναλειτουργία του Εστιατόριου – Καφετέριας όπου ο δήμος αναμένεται να προχωρήσει σε ανοικτές προσφορές τους αμέσως επόμενους μήνες.

«Επιτέλους σήμερα ξεκινούν τα έργα της Α’ φάσης ανάπλασης του Φυτίδειου Αθλητικού Κέντρου ΓΣΟ και θέλω να εκφράσω την ικανοποίηση μου και ταυτόχρονα, την αναγνώριση πως θα έπρεπε να είχαν ξεκινήσει εδώ και καιρό, όμως κάλιο αργά παρά ποτέ. Ο χώρος αυτός επιτέλους θα πάρει ζωή για να λειτουργήσει όπως αρμόζει σε ένα ιστορικό χώρο όπως είναι το ΓΣΟ», ανέφερε σε δηλώσεις του κ. Νικολαϊδης.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού σημείωσε ότι στόχος είναι, η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών και η μετατροπή του ιστορικού αθλητικού κέντρου, σε ένα χώρο κοινωνικοποίησης και άθλησης, τόσο των ίδιων των δημοτών, καθώς και των φοιτητών του ΤΕΠΑΚ, καθώς μέρος του θα χρησιμοποιηθεί για τις αθλητικές ανάγκες του Πανεπιστημίου.

Η Α’ φάση του έργου, κόστους 570 χιλιάδων ευρώ, συνέχισε, προβλέπει ανάπλαση των υφιστάμενων γηπέδων - δυο γήπεδα mini football και ένα γήπεδο για μπάσκετ, τένις και βόλεϊ - καθώς και διαμόρφωση της πλατείας.

Σημείωσε ότι μέχρι το τέλος Μαΐου, η Α’ φάση θα παραδοθεί, ώστε ο χώρος να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους φοιτητές του ΤΕΠΑΚ και τους δημότες, ενώ η Β’ φάση αναμένεται να προσφοροδοτηθεί πριν το καλοκαίρι και θα περιλαμβάνει τις κτιριακές υποδομές.

Συγκεκριμένα, συνέχισε, θα αφορά στους κλειστούς χώρους άσκησης για το ΤΕΠΑΚ, το μουσείο αθλητικής ιστορίας ΓΣΟ, που θα είναι ένα εντελώς νέο κτίριο καθώς και την αναβάθμιση του εστιατορίου και του αναψυκτηρίου, για τα οποία ο Δήμος θα βγει σε ανοικτές προσφορές, για την επαναλειτουργία τους.

Τα έργα της Β’ φάσης αναμένεται να αρχίσουν το φθινόπωρο.

Στις δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Λεμεσού εξήγησε και τους λόγους που θεωρεί ότι η νέα αυτή προσπάθεια επαναλειτουργίας του χώρου, δεν θα έχει την αποτυχία της προηγούμενης.

«Το κλειδί της επιτυχούς επαναλειτουργίας του χώρου εδώ είναι η συμβίωση του ΤΕΠΑΚ μαζί με το Δήμο, η αξιοποίηση των συνεργιών που υπάρχουν, η δημιουργία αθλητικών προγραμμάτων του ΤΕΠΑΚ, που θα αξιοποιηθούν και για τους δημότες, σε διαφορετικές ώρες και διαφορετικούς όρους, η προσθήκη του αθλητικού μουσείου, που θα το καταστήσει χώρο επίσκεψης και η επιτυχής λειτουργία των υποδομών εστίασης», ανέφερε.

Μέσα από τις απαραίτητες συνέργειες του Δήμου Λεμεσού με το ΤΕΠΑΚ και τον ΚΟΑ, που είναι ο ιδιοκτήτης του χώρου, θεωρούμε ότι ο χώρος αυτός «έχει κάθε λόγο να πετύχει και να λειτουργήσει όπως πρέπει», κατέληξε στη δήλωση του ο Νίκος Νικολαϊδης.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΚΟΑ χαιρέτησε την έναρξη των εργασιών σημειώνοντας ότι ο ίδιος ένιωθε ντροπή κάθε φορά που περνούσε από το σημείο και έβλεπε την εικόνα στην οποίαν είχε περιέλθει το ιστορικό ΓΣΟ.

«Είναι μέρα χαράς για εμάς, ως ιδιοκτήτες», είπε ο Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο οποίος ευχήθηκε, «οι φοιτητές του ΤΕΠΑΚ αλλά και οι δημότες να αξιοποιήσουν το χώρο σωστά, αλλά και να τον σεβαστούν, γιατί προηγουμένως δεν υπήρξε αυτός ο απαραίτητος σεβασμός».

Υπέδειξε δε ότι θα ληφθούν και τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας, με φύλακες και εγκατάσταση κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης, «ώστε ο χώρος να διατηρηθεί όπως θα παραδοθεί».

Listen Live