Mon, Oct 28, 2024

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ UNICEF

Σύμφωνα με ενημέρωση από τα κεντρική γραφεια της Γιουνισεφ η προσπάθεια στηριξης των παιδιων του Αφγανισταν συνεχιζεται.Αναλυτικα αναφερονται τα παρακατω
"Η UNICEF συνεχίζει να συνεργάζεται με εταίρους για τη στήριξη των παιδιών και των οικογενειών τους σε όλη τη χώρα.

Η αυξημένη σύγκρουση και η ανασφάλεια στο Αφγανιστάν έχουν αφήσει τα παιδιά να πληρώσουν βαρύ τίμημα. Το Αφγανιστάν ήταν ήδη ένα από τα πιο επικίνδυνα μέρη στον κόσμο για να είσαι παιδί. Τώρα, με μια κρίση ασφάλειας, εκτίναξη των τιμών των τροφίμων, μια έντονη ξηρασία, την εξάπλωση του COVID-19 και έναν άλλο σκληρό χειμώνα, τα παιδιά βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο από ποτέ.

Η UNICEF δραστηριοποιείται στο Αφγανιστάν εδώ και 65 χρόνια με γραφεία σε εθνικό επίπεδο και μια σειρά εταίρων που μας υποστηρίζουν στην παροχή σωτηριακής βοήθειας στους πιο ευάλωτους, ειδικά στα παιδιά. Η UNICEF υποστηρίζει κινητές ομάδες υγείας και διατροφής σε στρατόπεδα για εσωτερικά εκτοπισμένους, δημιουργώντας κόμβους διατροφής και χώρους εμβολιασμού, προ-τοποθετώντας πρόσθετα εφόδια για τη σωτηρία και υποστηρίζοντας μαθητές σε εκπαιδευτικά μαθήματα με βάση την κοινότητα.
Τα παιδιά δεν πρέπει να πληρώνουν για τη σύγκρουση με την παιδική τους ηλικία. Τα παιδιά του Αφγανιστάν χρειάζονται ειρήνη."

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΕΘΝΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ
Ο διεθνης οργανισμός περιγραφει την κατάσταση" Με φόντο τις συγκρούσεις και την ανασφάλεια, τα παιδιά ζουν σε κοινότητες που στερούνται νερού λόγω της ξηρασίας. Χάνουν τα εμβόλια που σώζουν ζωές. Πολλοί είναι τόσο υποσιτισμένοι που βρίσκονται σε κρεβάτια νοσοκομείου, πολύ αδύναμοι για να πιάσουν ένα τεντωμένο δάχτυλο.

Περίπου 10 εκατομμύρια παιδιά χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια για να επιβιώσουν. Εάν συνεχιστούν οι τρέχουσες τάσεις, η UNICEF προβλέπει ότι ένα εκατομμύριο παιδιά κάτω των 5 ετών στο Αφγανιστάν θα υποφέρουν από σοβαρό οξύ υποσιτισμό. Περίπου 300.000 παιδιά έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους."

Διάφορα προγράμματα του ΟΗΕ δεν παγωσαν ούτε τις τελευταίες ημέρες.Η ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ εκτακτη κατάσταση επεβαλλε τη συνέχεια των δρασεων αποκεντωμενα ιδιαίτερα με μεταφοράς σε επαρχιακα κέντρα του Αφγανισταν.

Μετά την ανακοινωση της νεας Κυβερνησεως των ΤΑΛΙΠΑΝ και η επαναλειτουργια του Αεροδρομιου της Κάμπουλ αναμενεται έντος των ημερών να προσγειωθουν τα πρώτα αεροπλάνα του ΟΗΕ με υλικό υγείας και παιδικής διατροφή ε για την Κάμπουλ και τα περιχωρα της.Σε άλλες περιοχές παρά τις δυσκολίες το Επισιτιστικο πρόγραμμα του ΟΗΕ συνεχίσε με ποικιλους τροπους πάρα τους κινδύνους τις σωτηριες μεταφορες και τις διανομες .

*Το κείμενο ελαβε πληροφορηση από πηγές της Γιουνισεφ και του επισιτιστικου προγραμματος του ΟΗΕ κάθως και τις ενημερωσεις από ποικιλες πηγές για τη διαταξη της Κυβερνησεως των ΤΑΛΙΠΑΝ

Listen Live