Sat, Oct 19, 2024

ΣΧΕΔΙΟ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2022 ΣΤΟ ΣΟΥΔΑΝ

ΣΧΕΔΙΟ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2022 ΣΤΟ ΣΟΥΔΑΝ

Το Σουδάν αντιμετωπίζει αυξανόμενες ανθρωπιστικές ανάγκες

Ξεκίνησε το Σχέδιο Ανθρωπιστικής Αντίδρασης του Σουδάν για το 2022.
Στοχεύει στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε 10,9 εκατομμύρια ευάλωτα άτομα με κόστος 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια. Περισσότερα από 800 εκατομμύρια δολάρια θα διατεθούν σε δραστηριότητες που σώζουν ζωές.

Το Σουδάν αντιμετωπίζει αυξανόμενες ανθρωπιστικές ανάγκες σε μεγάλο βαθμό λόγω της οικονομικής ύφεσης που ξεκίνησε το 2018, της οξείας επισιτιστικής ανασφάλειας, των συγκρούσεων, των εκτοπισμών μεγάλης κλίμακας, των φυσικών κινδύνων, όπως οι πλημμύρες, καθώς και της μειωμένης παροχής κοινωνικών υπηρεσιών και της ικανότητας αντίδρασης σε κρούσματα ασθενειών. συμπεριλαμβανομένου του COVID 19.

Το Σχέδιο Ανθρωπιστικής Αντίδρασης δίνει προτεραιότητα στην πολυτομεακή βοήθεια που σώζει ζωές, συμπεριλαμβανομένων των βασικών υπηρεσιών υγείας, της πρόληψης και της θεραπείας ασθενειών που μεταδίδονται από το νερό και των φορέων και της πρόσβασης στην εκπαίδευση, τα
μέσα διαβίωσης και το νερό και την αποχέτευση.

Το 2021, οι εργαζόμενοι στην αρωγή έφτασαν πάνω από 8,1 εκατομμύρια άτομα με κάποια μορφή βοήθειας στο Σουδάν.

Φέτος, οι ανθρωπιστικές οργανώσεις εκτιμούν ότι περίπου 14,3 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο το Σουδάν θα χρειαστούν ανθρωπιστική βοήθεια. Αυτό περιλαμβάνει το Νταρφούρ – όπου οι μισοί άνθρωποι εκτιμάται ότι είναι εξαιρετικά ευάλωτοι – το Χαρτούμ και το Νότιο Κορντοφάν.

Απαιτείται επειγόντως έγκαιρη και ευέλικτη ανθρωπιστική χρηματοδότηση με τις ανάγκες και το μέγεθος της σοβαρότητας και τα επίπεδα στέρησης που αντιμετωπίζουν τα ευάλωτα άτομα να αυξάνονται.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΓΕΙΩΤΗΣ

Listen Live