Fri, Oct 18, 2024

Συρία: ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΧΕΙΜΕΡΙΝΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ

Συρία: ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΧΕΙΜΕΡΙΝΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ

Τα Ηνωμένα Έθνη και οι εταίροι ανταποκρίνονται στις επιπτώσεις των χειμερινών καταιγίδων. Ένα τέταρτο εκατομμυρίου εκτοπισμένων και εκατοντάδες τοποθεσίες εκτοπισμού (227) έχουν πληγεί σε ολόκληρη τη βορειοδυτική Συρία, καθώς οι έντονες καιρικές συνθήκες του χειμώνα συνεχίζουν να επιδεινώνουν τις υπάρχουσες ανθρωπιστικές ανάγκες. Μέχρι στιγμής 1.600 σκηνές έχουν καταστραφεί ή καταστραφεί από χιονοπτώσεις, πλημμύρες και ανέμους.

Δεδομένου του επείγοντος χαρακτήρα της κρίσης, η τρέχουσα προτεραιότητα είναι να κρατηθούν οι δρόμοι ανοιχτοί είναι κρίσιμη.
Απαιτείται επειγόντως η μετεγκατάσταση των πληγέντων νοικοκυριών σε ασφαλέστερες τοποθεσίες, η παροχή υλικών θέρμανσης και τροφίμων και η

αντικατάσταση κατεστραμμένων σκηνών. Οι ανθρωπιστικοί εταίροι στοχεύουν 10.000 νοικοκυριά με μια σειρά από καταφύγια,χρηματική βοήθεια και άλλη βοήθεια.

Οι έντονες χιονοπτώσεις οδήγησαν σε διακοπές στις διασυνοριακές μεταφορτώσεις. Ο Κόμβος Μεταφόρτωσης του ΟΗΕ κοντά στο πέρασμα Bab al-Hawa στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας αναπρογραμματίζει τις αποστολές και διασφαλίζει την παράδοση σωτήριας βοήθειας στις κοινότητες σε όλη την
περιοχή.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΕΡΕΥΝΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΓΕΙΩΤΗΣ

Listen Live