Thu, Oct 10, 2024

Πόλεμος Ουκρανία: «Έπεσε» το Κίεβο: Επιβεβαιώνει το υπουργείο Άμυνας της χώρας

Πόλεμος Ουκρανία: «Έπεσε» το Κίεβο: Επιβεβαιώνει το υπουργείο Άμυνας της χώρας

Η «πιο δύσκολη μέρα του πολέμου» αναμένεται να είναι η σημερινή για την Ουκρανία, η οποία συνεχίζει να σφυροκοπείται ανηλεώς από τις ρωσικές δυνάμεις, ενώ λίγο μετά τις 10:00 το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε ότι το Κίεβο έχει πλέον καταληφθεί από τα ρωσικά στρατεύματα. Οι δυνάμεις του ουκρανικού στρατού που υπερασπίζονται το Κιέβο σε τέσσερα μέτωπα είναι αντιμέτωπες με αριθμητικά υπέρτερη δύναμη.

Σύμφωνα με δήλωση ανώτατου Ουκρανού αξιωματούχου στο CNNi, η πρωτεύουσα δέχεται διαρκώς χτυπήματα από βαλλιστικούς πυραύλους. Σύμφωνα με τις ουκρανικές Αρχές, 137 Ουκρανοί πολίτες και στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους την Πέμπτη, ενώ χιλιάδες έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους.

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε νέες «ισχυρές» κυρώσεις έναντι της Ρωσίας, ενώ χαρακτήρισε τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν «εισβολέα» και «παρία της διεθνούς κοινότητας».

Ουκρανικό υπουργείο Άμυνας: Στο Κίεβο οι ρωσικές δυνάμεις
Με ένα tweet επιβεβαίωσαν οι Ουκρανοί αξιωματούχοι ότι οι Ρώσοι επιχειρούν πλέον στο Κίεβο.

Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι «ο εχθρός» βρίσκεται στην περιοχή Όμπολον, περίπου 9 χιλιόμετρα από το κέντρο της πρωτεύουσας και την ουκρανική Βουλή.

Ενθαρρύνει επίσης τους κατοίκους να φτιάξουν βόμβες μολότοφ για να αμυνθούν, ενώ συστήνει στους πολίτες να αναζητήσουν καταφύγιο.

«Ειρηνικοί πολίτες - Να προσέχετε. Μην βγαίνετε από το σπίτι σας»

Listen Live