Thu, Oct 24, 2024

Ο ΟΔΙΚΟΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ ΤΑΤΖΙΚΙΣΤΑΝ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ

Ο ΟΔΙΚΟΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ ΤΑΤΖΙΚΙΣΤΑΝ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ

Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (WFP) παραδίδει τρόφιμα στο Αφγανιστάν από το Τατζικιστάν - Μέσω Τατζικιστάν παραδίδει τρόφιμα στο Αφγανιστάν για να υποστηρίξει την ανθρωπιστική απάντηση.

ΝΤΟΥΣΑΝΜΠΕ - Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (WFP) ξεκίνησε να παραδίδει τρόφιμα στο Αφγανιστάν από το Τατζικιστάν για να υποστηρίξει την έκτακτη αντίδραση του οργανισμού για αφγανικές οικογένειες που αντιμετωπίζουν την πείνα αυτόν τον χειμώνα.
Η πρώτη αποστολή επτά φορτηγών αναχώρησε σήμερα από τις αποθήκες του WFP στη Ντουσάνμπε, με κατεύθυνση την επαρχία Μπανταχσάν του Αφγανιστάν στα βορειοανατολικά. Περίπου 2.500 μετρικοί τόνοι αλεύρου σίτου που προμηθεύεται από την περιοχή θα παραδοθούν τις επόμενες
ημέρες και θα χρησιμοποιηθούν από το WFP Αφγανιστάν στις επιχειρήσεις σίτισης και σωτηρίας από τον λιμό.

«Σε αγώνα με τον χρόνο, οι συνάδελφοι του WFP στο Αφγανιστάν χρειάζονται όλη την υποστήριξη που μπορούμε να παρέχουμε για να αποθηκευσουμε φαγητό πριν το χιόνι κόψει δρόμους, ειδικά στις απομακρυσμένες περιοχές όπως αυτές στο Μπανταχσάν»,δήλωσε ο εκπρόσωπος και διευθυντής του
WFP στο Τατζικιστάν Adham Musallam κατά τη διάρκεια τελετής. σήμερα για να σηματοδοτήσει την αναχώρηση της βοήθειας, στην οποία συμμετείχαν
εκπρόσωποι του Υπουργείου Εξωτερικών, της Επιτροπής για την Έκτακτη Κατάσταση υπό την κυβέρνηση της Δημοκρατίας του Τατζικιστάν.

«Ευχαριστούμε την κυβέρνηση του Τατζικιστάν που στέκεται δίπλα στον αφγανικό λαό σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία. Ο διάδρομος είναι εξαιρετικά πολύτιμος για να μας βοηθήσει να φέρουμε τρόφιμα στο Αφγανιστάν μέσω των συνοριακών διελεύσεων», πρόσθεσε ο Musallam.
Ευχαρίστησε επίσης την κυβέρνηση του Τατζικιστάν για την υποστήριξή της στην Ανθρωπιστική Αεροπορική Υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών (UNHAS) που διαχειρίζεται το WFP. Τακτικές πτήσεις συνδέουν τώρα τη Ντουσάνμπε με την Καμπούλ και άλλους προορισμούς στο Αφγανιστάν και είναι ανοιχτές σε ολόκληρη την ανθρωπιστική κοινότητα.

Το Αφγανιστάν εξελίσσεται στη μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο. Το WFP εντείνει την υποστήριξη για τη διάσωση, προσεγγίζοντας 14,8 εκατομμύρια ανθρώπους με τροφή και διατροφική βοήθεια από την αρχή του τρέχοντος έτους.
Ωστόσο, οι ανάγκες είναι τεράστιες. Ο οργανισμός χρειάζεται 220 εκατομμύρια δολάρια το μήνα για να προσεγγίσει 23 εκατομμύρια ανθρώπους που
αντιμετωπίζουν οξεία επισιτιστική ανασφάλεια το 2022.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΓΕΙΩΤΗΣ

Listen Live