Wed, Oct 23, 2024

Ο ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΙΣ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΥΦΩΝΑ ΡΑ Ι Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

Ο ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΙΣ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΥΦΩΝΑ ΡΑ Ι Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

Κουάλα Λουμπούρ/Μανίλα, 19 Δεκεμβρίου 2021 - Η διεθνής δράση είναι κρίσιμη για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους των οποίων τα σπίτια και τα μέσα διαβίωσης έχουν αποδεκατιστεί από τον Super Typhoon Rai.

Ως απάντηση στην καταστροφή που προκάλεσε ο τυφώνας, η Διεθνής Ομοσπονδία Ερυθρών Σταυρών και Ερυθρών Ημισελήνου (IFRC) έχει απευθύνει Έκκληση Έκτακτης Ανάγκης για 20 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα για να χρηματοδοτήσει επείγουσες προσπάθειες ανακούφισης και μακροπρόθεσμης ανάκαμψης για περίπου 400.000 ανθρώπους.

Ο τυφώνας Ράι έπληξε τις ανατολικές Φιλιππίνες την Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου, καταστρέφοντας νησιά και παράκτιες κοινότητες στις ανατολικές Φιλιππίνες και χαράσσοντας ένα μονοπάτι καταστροφής, πλημμυρίζοντας πόλεις και πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού των Φιλιππίνων Ρίτσαρντ Γκόρντον δήλωσε:

«Οι Φιλιππινέζοι συσπειρώνονται με θάρρος, αλλά αφού χάσουν τα πάντα σε αυτή την άγρια ​​καταιγίδα, η διεθνής υποστήριξη θα επιτρέψει σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να ξαναχτίσουν τα σπίτια τους και τα αποδεκατισμένα μέσα διαβίωσής τους. Ομάδες έκτακτης ανάγκης του Ερυθρού Σταυρού αναφέρουν πλήρη σφαγή στις παράκτιες περιοχές. Σπίτια, νοσοκομεία, σχολεία και κοινοτικά κτίρια έχουν γκρεμιστεί. Οι εθελοντές μας παρέχουν επείγουσα ανακούφιση σε ανθρώπους που έχουν χάσει τα πάντα, όπως φαγητό, πόσιμο νερό, πρώτες βοήθειες, ιατρική περίθαλψη και κάπου ασφαλές για να καταφύγουν».

Ο τυφώνας Ράι είναι μια από τις ισχυρότερες καταιγίδες που έχουν καταγραφεί στις νότιες Φιλιππίνες. Η υπερκαταιγίδα έχει προκαλέσει εκτεταμένες πλημμύρες σε εκατομμύρια ανθρώπους που επλήγησαν σκληρά από τις κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19.

Ο επικεφαλής του Γραφείου Χώρας της IFRC, Alberto Bocanegra, δήλωσε:

«Οι ομάδες του Ερυθρού Σταυρού περιγράφουν εκτεταμένες καταστροφές σε παράκτιες περιοχές. Θα είναι ένας μακρύς, σκληρός δρόμος για τους ανθρώπους να ξαναχτίσουν και να επαναφέρουν τη ζωή τους σε καλό δρόμο. Η έκκληση έκτακτης ανάγκης που έχουμε ξεκινήσει για την υποστήριξη του Ερυθρού Σταυρού των Φιλιππίνων θα επιτρέψει την ανακούφιση και τη μακροπρόθεσμη βοήθεια. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αυξήσουμε επειγόντως την υποστήριξη καθώς η πλήρης έκταση της καταστροφής γίνεται σαφής».

Οι Φιλιππίνες πλήττονται από περίπου 20 τυφώνες το χρόνο, με την κλιματική αλλαγή να εντείνει τον κίνδυνο ισχυρότερων και συχνών καταιγίδων.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΓΕΙΩΤΗΣ

Listen Live