Wed, Oct 23, 2024

Ο ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ

Ο ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ

Στήριξη στις υγειονομικές εγκαταστάσεις στις επαρχίες Ισμαηλίας και Βόρειου Σινά.

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ICRC) δώρισε αυτό το μήνα εξοπλισμό ατομικής προστασίας (PPE) στο Υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου για να υποστηρίξει τις εθνικές προσπάθειες για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19.

Δελτίο ειδήσεων 20 Δεκεμβρίου 2021 Αίγυπτος

Η δωρεά του ICRC, αξίας 1 εκατομμυρίου αιγυπτιακών λιρών, περιλαμβάνει μάσκες FFP2/N95, προστατευτικές φόρμες, γάντια εξέτασης, χειρουργικά γάντια, σακούλες σώματος και θερμόμετρα χωρίς επαφή.

Τα ΜΑΠ θα σταλούν στις υγειονομικές εγκαταστάσεις στις επαρχίες Ισμαηλίας και Βόρειου Σινά. Αυτό έρχεται ως μέρος της συνεχούς συνεργασίας μεταξύ της ΔΕΕΣ και του υπουργείου Υγείας για την υποστήριξη του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης και των εργαζομένων.

Αυτή είναι η δεύτερη δωρεά του ICRC στο υπουργείο Υγείας φέτος. Τον Μάιο, η ΔΕΕΣ δώρισε ΜΑΠ και συμπυκνωτές οξυγόνου κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Αντιπροέδρου της ΔΕΕΣ Δρ. Gilles Carbonnier στην Αίγυπτο.

Η ICRC έχει σχέση συνεργασίας με το Υπουργείο Υγείας από το 2014, εργαζόμενη σε μαθήματα τραύματος στα επείγοντα και εκπαιδευτικά προγράμματα για τους πρώτους ανταποκριτές, κυρίως στη διαχείριση μαζικής αιτιότητας και την ψυχική υγεία και την ψυχοκοινωνική υποστήριξη των πρώτων βοηθειών.

Από την έναρξη της κρίσης του κορωνοϊού στην Αίγυπτο, η ΔΕΕΣ έχει εργαστεί για την υποστήριξη των υγειονομικών εγκαταστάσεων και της Αιγυπτιακής Ερυθράς Ημισελήνου στην ανταπόκρισή τους στην πανδημία, δίνοντας ΜΑΠ.

Η ΔΕΕΣ είναι ένας αμερόληπτος, ουδέτερος και ανεξάρτητος οργανισμός, ο οποίος είναι παρόν σε περισσότερες από 90 χώρες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Αιγύπτου, όπου εργάζεται για περισσότερα από 100 χρόνια.

Έρευνα - επιμέλεια: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΓΕΙΩΤΗΣ

Listen Live