Mon, Oct 21, 2024

Ο ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΙ Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Ο ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΙ Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ 2021
Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΗΣ ΥΕΜΕΝΗΣ

Δήλωση του Fabrizio Carboni, του περιφερειακού διευθυντή για την Εγγύς και Μέση Ανατολή για το ICRC, σχετικά με τα μεγάλα ζητήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή το 2021.

Σε πρόσφατη δήλωση του Γενικου συντονιστη του ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ για την κοχλαζουσα Μέση Ανατολή εικονιζεται η παρουσα κοινωνικοοικονομικη κατάσταση κάθως και οι συνεπειες του συνεχους πολέμου.

Αναφερει με παραστατικοτητα:

"Πρώτον, για το θέμα της Υεμένης, που βρίσκεται τώρα στον έβδομο χρόνο της σύγκρουσής της: Όλες οι βασικές υπηρεσίες έχουν μειωθεί και ο όγκος των ανθρωπιστικών αναγκών έχει φτάσει σε καταστροφικά επίπεδα. Το 80 τοις εκατό του πληθυσμού – 24 εκατομμύρια άνθρωποι – χρειάζεται κάποιου είδους βοήθεια-δύο τρίτα όλων των περιοχών είναι πριν από τον λιμό.

Υπολογίζεται ότι 40.000 άνθρωποι στο Mareb και περισσότεροι από 10.000 στη Hodeida έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους από τον Σεπτέμβριο για να αναζητήσουν ασφάλεια. Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις σε πολλές γραμμές του μετώπου απειλούν τις ζωές και τα μέσα διαβίωσης των αμάχων καθώς και την πρόσβαση σε νερό, τροφή, υγειονομική περίθαλψη και εκπαίδευση.

Η υγειονομική περίθαλψη σε ολόκληρη τη χώρα έχει πληγεί ιδιαίτερα σκληρά από την παρατεταμένη σύγκρουση και τώρα είναι ακόμη πιο τεταμένη τόσο στο Ma'reb όσο και στη Hodeida. Πολλά νοσοκομεία και κέντρα υγείας δεν διαθέτουν προσωπικό, φάρμακα και άλλες προμήθειες, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αντιμετωπίσουν θύματα συγκρούσεων καθώς και βασικές ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης."

Στη συνέχεια το γνωστό στελεχος του ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ παρουσιάζει την μεγάλη προσπάθεια του φιλανθρωπικου Παγκοσμιου Οργανισμού.

ΟΙ ΠΑΡΟΧΕΣ ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

Η ΔΕΕΣ συνεχίζει να παρέχει τρόφιμα, είδη οικιακής χρήσης και ιατρικές προμήθειες σε ιατρικές εγκαταστάσεις και κοινότητες που έχουν ανάγκη.

ΟΙ ΠΡΟΤΡΟΠΕΣ ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ
Και η ΔΕΕΣ προτρέπει όλα τα μέρη στη σύγκρουση να περιορίσουν τον ανθρώπινο πόνο προστατεύοντας την περιουσία των πολιτών και τις βασικές υποδομές. Αλλά τελικά αυτό που πραγματικά χρειάζεται η Υεμένη είναι οι άνθρωποι, οι θεσμοί, τα κράτη με επιρροή να βοηθήσουν στην επίτευξη συμφωνίας για τον τερματισμό αυτής της σύγκρουσης.

Ο Ερυθρός Σταυρός αποτελεί μιαν από τις πλέον σοβαρες πηγές πληροφορησης για την κατάσταση των ανθρώπων σε χώρες με ανθρωπιστικα προβληματα.

Η Υεμενη μια πληγη για την ανθρωπότητα.

Listen Live