Fri, Oct 11, 2024

Νίγηρας: Σχέδιο Ανθρωπιστικής Στήριξης

Νίγηρας: Σχέδιο Ανθρωπιστικής Στήριξης

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΗΕ

Η κυβέρνηση και η ανθρωπιστική κοινότητα εγκαινίασαν από κοινού το Σχέδιο Ανθρωπιστικής Αντίδρασης της χώρας για το 2022 και το εθνικό σχέδιο της κυβέρνησης για τη στήριξη ευάλωτων πληθυσμών σήμερα στο Νιαμέι.

Το Σχέδιο Ανθρωπιστικής Αντίδρασης ζητά σχεδόν 553 εκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει 2,3 εκατομμύρια ανθρώπους, μεταξύ των οποίων οι εσωτερικά εκτοπισμένοι, οι παλιννοστούντες, οι πρόσφυγες και τα ευάλωτα άτομα που ζουν σε κοινότητες υποδοχής. Το Σχέδιο Ανθρωπιστικής Αντίδρασης δίνει προτεραιότητα στην επισιτιστική ασφάλεια και τη διατροφή, την προστασία και την εκπαίδευση. Συμπληρώνει το εθνικό σχέδιο
που επικεντρώνεται στην αντιμετώπιση της επισιτιστικής ανασφάλειας.

Ο Νίγηρας θα μπορούσε να αντιμετωπίσει μια σοβαρή επισιτιστική κρίση φέτος μετά από έλλειμμα δημητριακών περίπου 870.000 μετρικών τόνων λόγω ενός συνδυασμού κακών καιρικών συνθηκών, συμπεριλαμβανομένων των καταρρακτωδών βροχοπτώσεων και της ξηρασίας, και της καταστροφής των μέσων διαβίωσης λόγω της ανασφάλειας. Περίπου 3,6 εκατομμύρια άνθρωποι αντιμετωπίζουν επίπεδα κρίσης επισιτιστικής ανασφάλειας [IPC Phase 3]. Η ανασφάλεια, ειδικά στις παραμεθόριες περιοχές της Μπουρκίνα Φάσο, του Μάλι και της Νιγηρίας έχει αναγκάσει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους προκαλώντας κρίση προστασίας. Περίπου 549.000 άνθρωποι εκτοπίζονται βίαια,
συμπεριλαμβανομένων 264.000 εσωτερικά εκτοπισμένων.

Γυναίκες και παιδιά συνεχίζουν να υφίστανται το μεγαλύτερο βάρος των αναγκαστικών εκτοπίσεων. Περισσότερα από 60.000 παιδιά έχουν στερηθεί το δικαίωμα στην εκπαίδευση μετά το κλείσιμο 700 σχολείων λόγω ανασφάλειας.

Παρά τους αυξανόμενους περιορισμούς στον ανθρωπιστικό χώρο και τις ελλείψεις χρηματοδότησης, οι ανθρωπιστικοί εταίροι βοήθησαν 1,4 εκατομμύρια άτομα από τα 2,1 εκατομμύρια που είχαν στόχο το 2021.
Οι δωρητές παρείχαν περίπου το 42 τοις εκατό της απαιτούμενης χρηματοδότησης για το HRP το 2021 [523 εκατομμύρια δολάρια]. Αυτό αντιπροσώπευε μια πτώση από το 60 τοις εκατό που έλαβε η χρηματοδότηση για το HRP το 2020.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΓΕΙΩΤΗΣ
ΑΠΟ ΠΗΓΕΣ ΤΟΥ OCHA

Listen Live