Sat, May 11, 2024

Μια νηοπομπή βοήθειας των Ηνωμένων Εθνών, έφτασε χθες στο σκληρά χτυπημένο Χάρκοβο

Μια νηοπομπή βοήθειας των Ηνωμένων Εθνών, έφτασε χθες στο σκληρά χτυπημένο Χάρκοβο

Mε την παρουσια ασφαλειας του Συντονιστή Ανθρωπιστικής Βοήθειας στην Ουκρανία, Osnat Lubrani

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΗΕ

Μια νηοπομπή βοήθειας των Ηνωμένων Εθνών υπό την ηγεσία του Συντονιστή Ανθρωπιστικής Βοήθειας στην Ουκρανία, Osnat Lubrani, έφτασε χθες στο σκληρά χτυπημένο Χάρκοβο στη βόρεια Ουκρανία και παρέδωσε με ασφάλεια μερίδες τροφίμων, ιατρικές προμήθειες και είδη οικιακής χρήσης για χιλιάδες ανθρώπους.

Μιλώντας από το Χάρκοβο σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter, ο Osnat Lubrani είπε ότι οι προμήθειες θα διανεμηθούν τώρα από τον ουκρανικό Ερυθρό Σταυρό στις πιο ευάλωτες κοινότητες της πόλης, καθώς και στα προάστια Izium, Balakliia και Chuhuiv.

Η κα Lubrani και η ομάδα επέστρεψαν αργότερα στη Ντνίπρο. Βασιζόμαστε στο σύστημα ανθρωπιστικής κοινοποίησης με την Ουκρανία και τη Ρωσική Ομοσπονδία, το οποίο διευκολύνεται από το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) για τη διασφάλιση της ασφαλούς
πρόσβασης.

Σε ολόκληρη την Ουκρανία, τα Ηνωμένα Έθνη και οι εταίροι μας έχουν καταφέρει να προσεγγίσουν έως και 900.000 ευάλωτους ανθρώπους με σωτήρια βοήθεια από τις 24 Φεβρουαρίου. Αργότερα σήμερα, ο βοηθός γενικός γραμματέας Joyce Msuya θα ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας για την ανθρωπιστική κατάσταση στην Ουκρανία

Η χρηματοδότηση της προσφυγής του Ukraine Flash (1,1 δισεκατομμύρια δολάρια) έφτασε το 44 τοις εκατό – ή 505 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Ευχαριστούμε τους δωρητές που αποδέσμευσαν τα δεσμευμένα ποσά τους και ενθαρρύνουμε άλλους να αποδεσμεύσουν γρήγορα τα χρήματά τους και να αναφέρουν τις συνεισφορές τους στην Υπηρεσία Οικονομικής Παρακολούθησης του OCHA.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΕΡΕΥΝΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΓΕΙΩΤΗΣ

Listen Live