Tue, Oct 1, 2024

Η ΠΡΩΤΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΠΟΜΠΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΗΕ ΣΤΗΝ ΠΛΗΓΕΙΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Η ΠΡΩΤΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΠΟΜΠΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΗΕ ΣΤΗΝ ΠΛΗΓΕΙΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Σήμερα, τα Ηνωμένα Έθνη και οι εταίροι τους στην Ουκρανία ολοκλήρωσαν την πρώτη συνοδεία επείγουσας ανθρωπιστικής βοήθειας προς την πόλη Σούμι στα βορειοανατολικά, μια από τις πιο πληγείσες από τον πόλεμο περιοχές της χώρας. Ο ΟΗΕ ελπίζει ότι αυτή είναι η πρώτη από τις πολλές αποστολές που παραδίδονται στους ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί από τις μάχες.

Οι 130 μετρικοί τόνοι βασικής βοήθειας περιλαμβάνουν ιατρικές προμήθειες, εμφιαλωμένο νερό, έτοιμα γεύματα και κονσέρβες που θα βοηθήσουν άμεσα περίπου 35.000 άτομα. Εκτός από αυτά τα αντικείμενα, η συνοδεία έφερε εξοπλισμό για την επισκευή συστημάτων ύδρευσης για να βοηθήσει 50.000 ανθρώπους.

Οι ανθρωπιστικές προμήθειες παρασχέθηκαν από το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Τροφίμων, την Υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και το Ταμείο του ΟΗΕ για τα παιδιά, καθώς και από τη ΜΚΟ People in Need.

Η ασφαλής διέλευση για την ανθρωπιστική συνοδεία ακολούθησε τον επιτυχή διάλογο και την κοινοποίηση που εστάλη στα Υπουργεία Άμυνας της Ουκρανίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η οποία διευκολύνθηκε από το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων.

Τα Ηνωμένα Έθνη υπολογίζουν στη συνεχή συνεργασία όλων των μερών καθώς οι υπηρεσίες και οι ανθρωπιστικοί μας εταίροι κλιμακώνουν την επιχείρηση παροχής βοήθειας για να ανταποκριθούν στη σοβαρή ανθρωπιστική κρίση που προκλήθηκε από αυτόν τον πόλεμο. Τα Ηνωμένα Έθνη είναι εδώ για να βοηθήσουν τους πιο ευάλωτους πολίτες που έχουν πιαστεί στις μάχες, όπου κι αν βρίσκονται στην Ουκρανία. Ο ΟΗΕ χρειάζεται απρόσκοπτη και διαρκή ανθρωπιστική πρόσβαση για να το κάνει.

Γραφείο Ηνωμένων Εθνών για τον Συντονισμό Ανθρωπιστικών Υποθέσεων

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΕΡΕΥΝΑ:ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΓΕΙΩΤΗΣ

Listen Live