Fri, Oct 25, 2024

Η ΓΑΛΛΙΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΦΓΑΝΙΚΟ ΛΑΟ

Η ΓΑΛΛΙΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΦΓΑΝΙΚΟ ΛΑΟ

Μεσω του Παγκόσμιου Επισιτιστικόυ Πρόγραμματος των Ηνωμένων Εθνών (WFP) ΣΤΗΡΙΖΕΙ τον μισό πληθυσμό που αντιμετωπίζει πείνα και έχει απεγνωσμένη ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας.

Η γαλλική συνεισφορά βοηθά το WFP να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες ανθρωπιστικές ανάγκες στο Αφγανιστάν ΚΑΜΠΟΥΛ – Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (WFP) χαιρετίζει τη συνεισφορά 25,5 εκατομμυρίων ευρώ από την κυβέρνηση της Γαλλίας στις επιχειρήσεις του στο Αφγανιστάν, όπου ο μισός πληθυσμός αντιμετωπίζει πείνα και έχει απεγνωσμένη ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας.
«Αυτή η χρηματοδότηση δεν θα μπορούσε να έρθει σε πιο κρίσιμη στιγμή», δήλωσε η Διευθύντρια και Αντιπρόσωπος του WFP Αφγανιστάν, Mary-Ellen McGroarty.

«Με τον τραγικο αριθμό των 22,8 εκατομμύριων ανθρώπων που αντιμετωπίζουν οξεία επισιτιστική ανασφάλεια σε ολόκληρη τη χώρα, ο αριθμός των Αφγανών που στρέφονται στο WFP για βοήθεια δεν ήταν ποτέ τόσο μεγάλος. Είμαστε πάρα πολύ ευγνώμονες στη γαλλική κυβέρνηση και τη δέσμευσή της να σώσουν ζωές Αφγανών», πρόσθεσε.

Η αυξηση της κρίσης πείνας στο Αφγανιστάν είναι μια σπειροειδής οικονομική κρίση που συνοδεύεται από χρόνια συγκρούσεων, σοβαρή ξηρασία και τον κοινωνικοοικονομικό αντίκτυπο του COVID-19, που είχε ήδη αφήσει εκατομμύρια άπορους. Οι ελλείψεις μετρητών, οι απώλειες θέσεων εργασίας και οι απλήρωτοι μισθοί έχουν ωθήσει εκατομμύρια ακόμη στην πείνα και την απόγνωση, μετά την ταχεία αναστολή της διεθνούς βοήθειας και το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων της χώρας στο εξωτερικό.

Η γενναιόδωρη γαλλική χρηματοδότηση θα επιτρέψει στο WFP να παρέχει σχολικά γεύματα σε 188.000 κορίτσια και αγόρια σε περισσότερα από 420 σχολεία όπου τα ποσοστά υποσιτισμού και εγκατάλειψης του σχολείου είναι υψηλά και οι σε διατροφή 106.000 παιδιά και 54.000 έγκυες και θηλάζουσες μητέρες που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο υποσιτισμού. Θα προχωρήσει επίσης στην προκαθορισμό των αποθεμάτων τροφίμων – απαραίτητο καθώς πολλές κοινότητες θα αποκοπούν ξανά από το χιόνι αυτόν τον χειμώνα και προς την Ανθρωπιστική Αεροπορική Υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών (UNHAS) υπό την ηγεσία του WFP για λογαριασμό ολόκληρης της ανθρωπιστικής κοινότητας.

Από την αρχή του τρέχοντος έτους, το WFP έχει φτάσει σε 12,4 εκατομμύρια άτομα με επισιτιστική και διατροφική βοήθεια στο Αφγανιστάν - τρία εκατομμύρια περισσότερα από ό,τι στο σύνολο του 2020. Το 2022, το WFP σχεδιάζει να φτάσει τα 24 εκατομμύρια άτομα και θα μπορούσε να απαιτήσει 220 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το μήνα για συνεχίσει τις σωστικές του επιχειρήσεις.

«Όλες οι χώρες σε όλο τον κόσμο πρέπει να επιταχύνουν και να συνεχίσουν τη γενναιοδωρία τους προς τον λαό του Αφγανιστάν», προσθέτει ο McGroarty. «Χωρίς τη διεθνή κοινότητα να κινητοποιηθεί μαζί, περισσότερα παιδιά θα γλιστρήσουν στην πείνα, αν όχι στην πείνα. Αλλά πρέπει να δράσουμε τώρα».

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΓΕΙΩΤΗΣ ΑΠΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΕΠ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΜΠΟΥΛ

Listen Live