Sun, Oct 27, 2024

Η ανθρωπιστική αεροπορική γέφυρα της ΕΕ ΚΑΙ ΤΗΣ UNICEF

Η ανθρωπιστική αεροπορική γέφυρα της ΕΕ ΚΑΙ ΤΗΣ UNICEF

Η ανθρωπιστική αεροπορική γέφυρα της ΕΕ βοηθά στην παράδοση τόνων ανθρωπιστικών προμηθειών της UNICEF στο Αφγανιστάν

Στις 29 Σεπτεμβρίου 2021 το πρώτο αεροσκάφος που μετέφερε ιατρικά εφόδια της UNICEF, έφτασε στην Καμπούλ μέσω της Ευρωπαϊκής Αρχης Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας (ECHO).

Το πρώτο αεροσκάφος που μετέφερε ιατρικά εφόδια της UNICEF, έφτασε σήμερα στην Καμπούλ μέσω της Airbridge της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής
Βοήθειας (ECHO).

- Το πρώτο αεροσκάφος που μετέφερε ζωοτροφές ιατρικών υλικών της UNICEF έφτασε στην Καμπούλ .

Τριάντα δυο μετρικοί τόνοι που περιέχουν βασικά φάρμακα, στοματικά άλατα ενυδάτωσης και αντιβιοτικά, ιατρικές και χειρουργικές προμήθειες μεταφέρθηκαν σήμερα καλύπτοντας τις ανάγκες 100.000 παιδιών και γυναικών για τους επόμενους τρεις μήνες.

Οι προμήθειες μειώνονται καθώς οι εγκαταστάσεις υγείας σε όλο το Αφγανιστάν αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις προμηθειών και φαρμάκων.

"Αυτά τα ιατρικά εφόδια έρχονται σε μια κρίσιμη στιγμή για τα παιδιά και τις μητέρες στο Αφγανιστάν καθώς αντιμετωπίζουν μια κλιμακούμενη κρίση υγείας και διατροφής" δήλωσε ο Herve Ludovic De Lys, εκπρόσωπος της UNICEF στο Αφγανιστάν. «Ευχαριστούμε την ΕΕ για τη στήριξή της σε μια προσπαθεια μας για να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά και οι μητέρες μπορούν να λάβουν τις βασικές υπηρεσίες υγείας που απαιτούν».

Αυτή ηταν η πρώτη από τις δύο αποστολές που προγραμματίζονται για την Καμπούλ μέσω της ECHO Airbridge τις επόμενες ημέρες.

ΑΝΤΑΠΌΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΓΙΟΥΝΙΣΕΦ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΓΕΙΩΤΗΣ

Listen Live