Sun, Oct 27, 2024

Η Αλγερία και ο αγώνας εναντίον του υποσιτισμού

Η Αλγερία και ο αγώνας εναντίον του υποσιτισμού

Το Παγκόσμιο πρόγραμμα τροφίμων στην Αλγερία

Σύμφωνα με ενημερωση που μας απεστάλει από το Παγκοσμιο προγραμμα τροφίμων στην Αλγερία παρουσιαζεται η πιο κατω επισιτιστρικη αναγκη.

"Η Αλγερία φιλοξενεί πρόσφυγες από τη Δυτική Σαχάρα από το 1975. Αυτοί οι πρόσφυγες βρίσκονται σε στρατόπεδα στο σκληρο και απομονωμένο έρημο περιβάλλον της δυτικής Αλγερίας, όπου οι ευκαιρίες για η αυτοδυναμία είναι περιορισμένες , αναγκάζοντάς τους να εξαρτώνται από ανθρωπιστική βοήθεια για την επιβίωσή τους. Η τελευταία αξιολόγηση επισιτιστικής ασφάλειας του 2018 επιβεβαίωσε το εξάρτηση του πληθυσμού του στρατοπέδου Σαχράουι από τα τρόφιμα βοήθεια; Το 30 τοις εκατό του πληθυσμού είναι επισιτιστικα ακραια ανασφαλές, ενώ το 58 % είναι ευάλωτο στην πιθανη επισιτιστική ανασφάλεια. Μόλις 12 τοις εκατό του πληθυσμού Των Sahrawi είναι ασφαλες για τα τρόφιμα.
Μια διατροφική έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2019 έδειξε επιδείνωση της διατροφικής κατάστασης των γυναικών και των παιδιών σε σύγκριση με το 2018. Ο οξύς υποσιτισμός (GAM) μεταξύ παιδιών ηλικίας 6-9 ετών αυξήθηκαν από 4,7 % το 2016 σε 7,6 %.  Ο επιπολασμός της αναιμίας στα παιδιά ηλικίας ΜΈΧΡΙ 6 ΕΤΩΝ ήταν 50,1 τοις εκατό, και 52,2 τοις εκατό μεταξύ των αναπαραγωγικών γυναικών Το WFP αντιπροσωπεύει αυτήν τη στιγμή την κύρια τακτική και αξιόπιστη πηγή τροφίμων για τους πρόσφυγες Σαχράουι στην Αλγερία. Κατόπιν αιτήματος του η κυβέρνηση της Αλγερίας, το (WFP) ήταν παρων στη χώρα από το 1986"

Επιπροσθετη ενημερωση από το Παγκοσμιο Προγραμμα Τροφίμων για την Αλγερία:

• Τον Αύγουστο, το WFP μοίρασε 133.672 μερίδες τροφής στις οποίες περιλαμβάνονται 8 κιλά αλεύρι σίτου, 2 κιλά φακές, 2 κιλά κριθάρι, 1 κιλό ζυμαρικά, 750 γρ ζάχαρη, 1 κιλό
χουρμάδες και 920 γρ εμπλουτισμένο φυτικό έλαιο (η διανομή συνεχίζεται ακόμη). Λήφθηκαν περίπου 2.147 kcal ανά άτομο την ημέρα από τους δικαιούχους κατά τον μήνα Αύγουστο.
• Για τη θεραπεία του μέτριου οξέος υποσιτισμού (ΜΑΜ) καιτην αναιμία εγκύων και θηλάζων γυναικών (PLW), το WFP μοίραζε καθημερινές μερίδες σούπερ δημητριακών μείγμα σόγιας σίτου, ζάχαρη και φυτικό έλαιο σε αρκετες γυναίκες. Επιπλέον, έλαβαν κουπόνια τροφίμων για να τους παρέχουν μια πιο θρεπτικη δίαιτα και για την πρόληψη της ΜΑΜ και της αναιμίας.
• Το WFP συνέχισε την ευαισθητοποίηση σχετικά με την Συμπληρώματα (MMS) (1 δισκίο ανά γυναίκα ανά ημέρα) που απευθύνεται σε 8.423 έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες.
• Για τη θεραπεία του μέτριου οξέος υποσιτισμού (MAM) σε παιδιά, 568 παιδιά έλαβαν καθημερινές μερίδες εξειδικευμένων θρεπτικών φαγητων(PlumpySup) όλο τον Αύγουστο,
ενώ οι δραστηριότητες πρόληψης καλυψαν 13.732 αγόρια και κορίτσια τα οποια έλαβαν επίσης εξειδικευμένη θρεπτική τροφή (Nutributter) σε κέντρα υγείας.
• Η εκπαίδευση στα στρατόπεδα προσφύγων σταμάτησε το καλοκαιρι δεδομένου ότι το το σχολικό έτος ολοκληρώθηκε στις 9 Ιουνίου. Η σίτιση του σχολείου συνεχιστηκε κατα το νεο σχολικό έτος ξεκινώντας από 14 Σεπτεμβρίου 2021.

Οι πρόσφυγες από τη Δυτική Σαχάρα στηριζονται ουσιαστικα από το 1975 με τη συνεχη ενεργοποιηση του Διεθνους προγράμματος Τροφίμων στην Αλγερία.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΓΕΙΩΤΗΣ

Listen Live