Thu, Oct 10, 2024

ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΜΑΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΕΥΗΣ

ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΜΑΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΕΥΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Παρακαλούμε όσους συμμετέχουν σε αυτόν τον αγώνα να λάβουν υπόψη ότι:
Τα μέρη στη σύγκρουση στην Ουκρανία πρέπει να τηρούν το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, συμπεριλαμβανομένων των τεσσάρων Συμβάσεων της Γενεύης του 1949 και του Πρώτου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της από το 1977, καθώς και να διασφαλίζουν την προστασία του άμαχου πληθυσμού και των κρατουμένων. Πρέπει να απέχουν από επιθέσεις που παραβιάζουν τους κανόνες διεξαγωγής των εχθροπραξιών ή απαγορεύσεις μέσων και μεθόδων πολέμου. Η χρήση όπλων με επιπτώσεις ευρείας περιοχής θα πρέπει να αποφεύγεται σε κατοικημένες περιοχές.

Οι επιθέσεις δεν πρέπει να στρέφονται εναντίον πολιτικών αντικειμένων. Πρέπει να διατηρηθούν οι βασικές υποδομές, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων νερού, φυσικού αερίου και ηλεκτρισμού που, για παράδειγμα, παρέχουν σε σπίτια πολιτών, σχολεία και ιατρικές εγκαταστάσεις ζωτικής σημασίας προμήθειες νερού και ηλεκτρισμού. Οι επιθέσεις που πραγματοποιούνται με νέες τεχνολογίες και μέσα στον κυβερνοχώρο πρέπει επίσης να σέβονται το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο.

Ο χώρος για ουδέτερη, αμερόληπτη και ανεξάρτητη ανθρωπιστική δράση πρέπει να προστατεύεται, ώστε φορείς παροχής βοήθειας όπως ο Ουκρανικός Ερυθρός Σταυρός, η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ICRC) και το ευρύτερο Κίνημα του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αμάχους.

Η προτεραιότητα της ΔΕΕΣ είναι να βοηθήσει όσους έχουν ανάγκη. Αυτή την εβδομάδα παραδώσαμε 3.000 λίτρα πόσιμου νερού στο νοσοκομείο Dokuchaevsk και στείλαμε 7.000 λίτρα στον δήμο του Donetsk. Πρόσφατες εργασίες περιλαμβάνουν επίσης επισκέψεις σε χώρους κράτησης για να βοηθήσουν στη βελτίωση της υγιεινής και της διατροφής. Εφόσον το επιτρέπει η κατάσταση ασφαλείας, οι ομάδες μας τώρα στην Ουκρανία θα συνεχίσουν το έργο τους για την επισκευή ζωτικής σημασίας υποδομής, την υποστήριξη των εγκαταστάσεων υγείας με φάρμακα και εξοπλισμό και την υποστήριξη των οικογενειών με τρόφιμα και είδη υγιεινής. Θα συνεχίσουμε επίσης τη στηριξη αμαχων ,κρατούμενων και τραυματιων

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΓΕΙΩΤΗΣ
ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ.

Listen Live