Sun, Sep 29, 2024

ΔΕΕΣ κλιμακώνει την ανθρωπιστική της ανταπόκριση στην Ουκρανία

ΔΕΕΣ κλιμακώνει την ανθρωπιστική της ανταπόκριση στην Ουκρανία

Εξήντα τόνοι τροφίμων και ειδών βοήθειας έφτασαν στην πόλη του Χάρκοβο το Σάββατο 26 Μαρτίου, καθώς η ΔΕΕΣ κλιμακώνει την απάντησή της στην καταστροφική ανθρωπιστική κρίση στην Ουκρανία, εν μέσω υψηλών αναγκών.

Ο Μαξίμ Ζαμπαλούεφ από τη ΔΕΕΣ είπε ότι η βοήθεια είναι για «τους ανθρώπους που έχουν υποστεί τις τρομερές συνέπειες του βομβαρδισμού σε αυτήν την πόλη… η ΔΕΕΣ είναι εκεί για να τους υποστηρίξει».

Η βοήθεια περιλαμβάνει τρόφιμα, νερό και είδη πρώτης ανάγκης υγιεινής και θα διανεμηθεί από τον ουκρανικό Ερυθρό Σταυρό σε άτομα που έχουν πληγεί από την ένοπλη σύγκρουση, όπως εκείνα που έχουν καταφύγει στον σταθμό του μετρό του Χάρκοβο.

Η ICRC κλιμακώνει την ανθρωπιστική της ανταπόκριση σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένων πόλεων όπως το Χάρκοβο, το Κίεβο, η Πολτάβα, η Ντνίπρο και η Οδησσός, για να αντιμετωπίσει την ταχέως εξελισσόμενη κατάσταση. Ιατρικές προμήθειες και άλλη βασική βοήθεια μεταφέρονται σε τοποθεσίες σε όλη τη χώρα.

Η ΔΕΕΣ έχει επίσης στείλει περισσότερα από 140 πρόσθετο προσωπικό στην περιοχή, μεταξύ των οποίων ιατροί, συμπεριλαμβανομένων χειρουργών, ψυχολόγων, ειδικών σε θέματα μόλυνσης όπλων, μηχανικών, επιμελητών και άλλων που μπορούν να κάνουν άμεση διαφορά στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Τις επόμενες ημέρες, η ΔΕΕΣ θα εργαστεί για να διασφαλίσει ότι τα βασικά είδη βοήθειας θα συνεχίσουν να φτάνουν σε άτομα που χρειάζονται βοήθεια στο Χάρκοβο και σε άλλες πόλεις.

Listen Live