Thu, Oct 3, 2024

Αφγανιστάν: 23 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΥΠΟΣΙΤΙΣΜΟΥ

Αφγανιστάν: 23 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΥΠΟΣΙΤΙΣΜΟΥ

Οι άνθρωποι στο Αφγανιστάν συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν επισιτιστική ανασφάλεια και κρίση υποσιτισμού με την οξεία πείνα να αυξάνεται από 14 εκατομμύρια ανθρώπους τον Ιούλιο του 2021 σε 23 εκατομμύρια τον Μάρτιο του 2022, σύμφωνα με δήλωση που εκδόθηκε σήμερα από τον Ανθρωπιστικό Συντονιστή Δρ Ramiz Alakbarov. Τα ποσοστά οξείας υποσιτισμού είναι υψηλά σε 28 από τις 34 επαρχίες, με περισσότερα από 3,5 εκατομμύρια παιδιά να χρειάζονται υποστήριξη διατροφικής θεραπείας.

Επί του παρόντος, υπάρχουν πάνω από 2.500 τοποθεσίες θεραπείας διατροφής κατανεμημένες και στις 34 επαρχίες, αστικές και αγροτικές, φθάνοντας σε 800.000 παιδιά με οξύ υποσιτισμό από τα μέσα Αυγούστου, με σχέδιο να προσεγγιστούν τα 3,2 εκατομμύρια επηρεασμένα παιδιά φέτος. Πάνω από 8 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει βοήθεια ήδη τις πρώτες 8 εβδομάδες του 2022 με επισιτιστική βοήθεια που σώζει τη ζωή και τη διατήρηση της ζωής, συμπεριλαμβανομένων σιτηρέσιων έκτακτης ανάγκης, σχολικών γευμάτων για παιδιά, γεωργικών προμηθειών για αγρότες, όπως σπόρους, λιπάσματα και ζωοτροφές και θρεπτικά τρόφιμα και συμπληρώματα για τις θηλάζουσες μητέρες και τα βρέφη τους.

Στις 31 Μαρτίου, τα Ηνωμένα Έθνη και οι κυβερνήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γερμανίας και του Κατάρ θα φιλοξενήσουν μια διεθνή διάσκεψη δεσμεύσεων για την υποστήριξη της ανθρωπιστικής απάντησης στο Αφγανιστάν. Το Σχέδιο Ανθρωπιστικής Αντίδρασης του 2022 απαιτεί 4,4 δισεκατομμύρια για να προσεγγιστούν περισσότερα από 21 εκατομμύρια άτομα το 2022, αλλά η χρηματοδότηση ανέρχεται στο 13%.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΕΡΕΥΝΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΓΕΙΩΤΗΣ
ΑΠΟ ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ OCHA

Listen Live