Sat, Oct 26, 2024

ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΓΙΟΥΝΙΣΕΦ ΣΤΗΝ ΚΑΜΠΟΥΛ

ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΓΙΟΥΝΙΣΕΦ ΣΤΗΝ ΚΑΜΠΟΥΛ

ΣΤΙΣ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 2021 ΜΕ ΕΣΠΕΥΣΜΕΝΗ ΑΕΡΟΓΕΦΥΡΑ η UNICEF ΜΕΤΈΦΕΡΕ ΕΦΟΔΙΑ ΓΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΏΠΙΣΗ Της ΕΚΡΗΞΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ ΣΥΝΔΕΔΕΜΈΝΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΦΥΔΑΤΟΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΤΟΜΑΧΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ

Ενημερωση από πηγες του ΟΗΕ
Η UNICEF μόλις παρέδωσε σχεδόν 40 τόνους ιατρικών προμηθειών, συμπεριλαμβανομένων κιτ και φαρμάκων για οξεία υδαρή διάρροια (AWD), στην Καμπούλ για τη θεραπεία του αυξανόμενου αριθμού περιπτώσεων διαρροϊκών παθήσεων στη χώρα. Τα ιατρικά εφόδια αποτελούν μέρος της άμεσης αντιμετώπισης της UNICEF και θα βοηθήσουν στη θεραπεία περίπου 10.000 ατόμων που υποφέρουν από αφυδάτωση που προκαλείται από τη νόσο.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο αναφερόμενος συνολικός αριθμός περιπτώσεων οξείας υδατικής διάρροιας ξεπέρασε τα 1.500 στην πόλη της Καμπούλ και τις γύρω περιοχές.

Αυτό το ξέσπασμα έρχεται καθώς το Αφγανιστάν αντιμετωπίζει ανησυχητικά επίπεδα υποσιτισμού μεταξύ των παιδιών ηλικίας κάτω των πέντε ετών, ένα ξέσπασμα ιλαράς και τον συνεχιζόμενο αντίκτυπο της πανδημίας COVID-19.

«Τα παιδιά στο Αφγανιστάν αντιμετωπίζουν μυριάδες απειλές για την επιβίωσή τους καθώς το σύστημα υγείας, από το οποίο εξαρτάται η ζωή τους, βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης», δήλωσε ο εκπρόσωπος της UNICEF στο Αφγανιστάν Herve Ludovic de Lys.
«Η UNICEF συνεχίζει να διασφαλίζει ότι οι εγκαταστάσεις υγείας έχουν τα απαραίτητα εφόδια για τη θεραπεία της οξείας υδατικής διάρροιας μεταξύ παιδιών και ενηλίκων αυτήν την κρίσιμη στιγμή για τις οικογένειες στο Αφγανιστάν».

Εκτός από την υποστήριξη εγκαταστάσεων υγείας με κιτ οξείας υδατικής διάρροιας, η UNICEF και οι συνεργάτες της αυξάνουν επίσης τις προσπάθειες για να διασφαλίσουν ότι οι οικογένειες έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με την πρόληψη και ότι τους παρέχονται βασικά κιτ υγιεινής και ασφαλές νερό, το οποίο είναι απαραίτητο για την πρόληψη της οξείας υδαρής διάρροιας

«Η ταχεία παράδοση των προμηθειών είναι ιδιαίτερα κρίσιμη σε καταστάσεις ευαίσθητες στο χρόνο, όπως εστίες οξείας υδατικής διάρροιας, όπου κάθε μέρα χωρίς θεραπεία μπορεί να έχει αντίκτυπο στην επιβίωση των παιδιών», δήλωσε η διευθύντρια του τμήματος προμήθειας της UNICEF, Etleva Kadilli. «Είναι η βασική εντολή μας να διασφαλίσουμε μια ταχεία αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης σε καταστάσεις όπου διακυβεύεται η ζωή των παιδιών-και εργαζόμαστε σκληρά για να διαθέσουμε σωτήρια εφόδια στις κοινότητες που έχουν ανάγκη σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία».

Περισσότερες προμήθειες που καλύπτουν τις ανάγκες επιπλέον 90.000 ατόμων αναμένεται να παραδοθούν τις επόμενες εβδομάδες.

ΕΡΕΥΝΑ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΓΕΙΩΤΗΣ

Listen Live