Sun, Oct 27, 2024

ΑΙΘΙΟΠΙΑ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

ΑΙΘΙΟΠΙΑ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Η ΑΙΘΙΟΠΙΑ για δεκαετιες μαστιζοταν από δοκιμασίες Πεινας σε μεγάλο μέρος του πληθυσμόυ της.Ιδιαιτερα τα παιδιά της Αφρικανικης αυτης χώρας σε πολλές περιοχές τα τελευταία σαραντα χρόνια βιωσαν δραματικες συνθήκες διαβιωσης.

Τα εντελώς τελευταία χρόνια ξεσπασαν εντονες συγκρουσεις με αφετηριες φυλετικες και κοινοτικες διάφορες.Οι χριστιανικες κοινότητες της χώρας δεχτηκα άγριες επιθεσεις ενώ οι πράξεις βιας συνεχιζονται σε διάφορες περιοχές της χωρας.

Ο τίτλος πρόσφατου ενημερωτικου ΚΕΙΜΕΝΟΥ του Διεθνους Ερυθρόυ Σταυρου είναι ευγλωττος
"Αιθιοπία: Η ICRC αυξάνει τη σωτήρια ιατρική υποστήριξη για να ανταποκριθεί στην αυξημένη ένοπλη βία σε διάφορα μέρη της χώρας"
Η αναλυτικη πληροφορηση που έχουμε εξασφαλισει από τα τοπίκα γραφεια του Ερυθρόυ Σταυρου είναι αποκαλυπτικη
"Τα νοσοκομεία δέχονται και νοσηλεύουν όλο και περισσότερους τραυματίες, έπειτα από ένοπλες συγκρούσεις σε διάφορα μέρη της χώρας. Ενώ αντιμετωπίζουν την εισροή τραυματιών, αρκετοί τραυματιες από άλλες περιοχές έχουν απευθυνθεί στο ICRC για υποστήριξη."

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΙΘΙΟΠΙΑ
"Πολλές κοινότητες έχουν επηρεαστεί σημαντικά από τη συνεχιζόμενη βία, ειδικά σε μέρη όπου είναι δύσκολο να λάβουν επείγουσα ιατρική περίθαλψη", δήλωσε ο Nicolas Von Arx, επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ICRC) στην Αιθιοπία. "Καλούμε όλους όσους εμπλέκονται σε μάχες να γλιτώσουν τους αμαχους πολίτες και να προστατεύσουν ιατρικές εγκαταστάσεις και προσωπικό".

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΙΘΙΟΠΙΚΟ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΜΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ
Για να ανταποκριθεί στην αύξηση της βίας σε διάφορες περιοχές, το ICRC, σε συνεργασία με την Εταιρεία του Αιθιοπικού Ερυθρού Σταυρού, έχει ενισχύσει την υποστήριξη στα νοσοκομεία, παρέχοντας απαραίτητα εφόδια και υλικά και επισκευάζοντας βασικές υποδομές. Στην Αμχάρα, για παράδειγμα, παραδίδει προμήθειες στα νοσοκομεία Sekota και Lalibela General, καθώς και στο νοσοκομείο Gondar University, όπου λαμβάνουν θεραπεία θύματα από πρόσφατες ένοπλες συγκρούσεις. Το ICRC παραδίδει επίσης ιατρικές προμήθειες έκτακτης ανάγκης στο Tigray, όπου οι υγειονομικές εγκαταστάσεις πλήττονται σκληρά από οξείες ελλείψεις φαρμάκων, καυσίμων και ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ παράλληλα θεραπεύουν τα θύματα.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΗ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ
Η υποστήριξη των υπηρεσιών ασθενοφόρων που παρέχονται από την Αιθιοπική Εταιρεία Ερυθρού Σταυρού, ζωτικής σημασίας για τις περιοχές που έχουν πληγεί από τη βία, αποτέλεσε σημαντική προτεραιότητα.

Τον Ιούλιο του 2021, το ICRC παρέδωσε φάρμακα, ιατρικό υλικό και νοσοκομειακό εξοπλισμό επαρκή για τη θεραπεία περισσότερων από 1.100 σοβαρά τραυματισμένων, 3.300 μέτρια τραυματισμένων και 24.000 ασθενών με άλλες ιατρικές παθήσεις.

Η εικόνα της εμπολεμης βιας στην ΑΙΘΙΟΠΙΑ ήταν τραγική τον περασμένο Αυγουστο όταν ο Ερυθρός Σταυρός επιχειρουσε να διασωσει τραυματιες και ασθένεις σε περιοχές εντονων επισοδειων βιας.

Ο Ερυθρός Σταυρός συνεχιζει το πολυεπιπεδη έργο του και το Φθινόπωρο με επικεντρο τα ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ και τα κέντρα υγείας

Η ΑΙΘΙΟΠΙΑ παραμενει μια χώρα εσταυρωμενη με το λαό της να βασανιζεται από τις ακροτητες ηγετων και των φανατισμων που οδηγουν σε πράξεις βιας και ακυβερνησια σε κάποιες περιοχές της χώρας.

ΕΡΕΥΝΑ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΓΕΙΩΤΗΣ στη βάση πληροφορησης από το ΔΙΕΘΝΗ Ερυθρό Σταυρό και τους τοπικός εκπροσωπους του.

Listen Live