Τετ, Ιουν 19, 2024

Το «Ένα Όνειρο Μια Ευχή» χαιρετίζει την κρατική κάλυψη εξόδων συνοδών ασθενών στο εξωτερικό

Το «Ένα Όνειρο Μια Ευχή» χαιρετίζει την κρατική κάλυψη εξόδων  συνοδών ασθενών στο εξωτερικό

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος για παιδιά με καρκίνο και συναφείς παθήσεις «Ένα Όνειρο Μια Ευχή» χαιρετίζει την εξαγγελία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη για κάλυψη των εξόδων ενός ατόμου που συνοδεύει ασθενή στο εξωτερικό, πέραν το νοσηλίων που καλύπτονται με απόφαση του Ιατροσυμβουλίου.

Η εξαγγελία του Προέδρου έγινε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Ιδρύματος Χριστίνα Α. Αποστόλου στις 11 Μαρτίου 2024 και έλαβε σάρκα και οστά με χθεσινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, κατόπιν εισήγησης του Υπουργού Υγείας κ. Μιχάλη Δαμιανού.

Η απόφαση αυτή έρχεται να επιλύσει ένα διαχρονικό αίτημα και να ανακουφίσει οικονομικά σε μεγάλο βαθμό τις οικογένειες των ασθενών που μεταβαίνουν στο εξωτερικό για θεραπεία.

Ο Σύνδεσμος «Ένα Όνειρο Μια Ευχή» που εκπροσωπεί παιδιά και νέους που υποφέρουν από διάφορες μορφές καρκίνου, χαιρετίζει ιδιαιτέρως την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου ότι δεν θα τεθούν περιορισμοί και κριτήρια για τους
συνοδούς των δικαιούχων ασθενών κάτω των 18 χρόνων.

Είναι ένα ευπρόσδεκτο μέτρο προς την ορθή κατεύθυνση που ασφαλώς δεν επιλύει τα δυσβάστακτα οικονομικά βάρη που αντιμετωπίζει μια οικογένεια όταν το παιδί της θα πρέπει να μεταβεί στο εξωτερικό για θεραπεία. Σε πολλές περιπτώσεις μεταβαίνουν και οι δυο γονείς και υποχρεώνονται να διαμένουν εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να μειώνονται ή ακόμη και να εκμηδενίζονται τα οικογενειακά έσοδα.

Ο Σύνδεσμος «Ένα Όνειρο Μια Ευχή» δηλώνει ότι θα συνεχίσει να είναι αρωγός στις οικογένειες αυτές και να είναι συνταξιδιώτης και συνοδοιπόρος όλων των παιδιών και νέων που νοσούν από καρκίνο, από την πρώτη ημέρα γέννησης μέχρι τα 26 τους χρόνια.

Θα συνεχίσει να πραγματοποιεί τις ευχές και τις επιθυμίες τους, να τα υποστηρίζει ψυχολογικά και οικονομικά, να επιχορηγεί τις φυσιοθεραπείες και τις λογοθεραπείες τους, να τους παρέχει σπουδαστικά βοηθήματα, να στηρίζει νοσηλευτικές υπηρεσίες και ιατρικά κέντρα, να παράγει πολιτική και στρατηγική για τα θέματα καρκίνου και να οραματίζεται την καλύτερη δυνατή παροχή ιατρικής θεραπείας και φροντίδας στην Κύπρο.

Listen Live