Πεμ, Μαρ 28, 2024

Τελετή Ορκωμοσίας Γυναικών ΣΥΟΠ της 12ης Εκπαιδευτικής Σειράς

Τελετή Ορκωμοσίας Γυναικών ΣΥΟΠ της 12ης Εκπαιδευτικής Σειράς

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2023, στο Στρατόπεδο «ΛΟΧΙΑ ΛΑΖΑΡΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ» στη Λάρνακα, η τελετή ορκωμοσίας των γυναικών Συμβασιούχων Οπλιτών (ΣΥΟΠ) της 12ης εκπαιδευτικής σειράς, στην παρουσία των οικογενειών τους, του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγου Δημόκριτου Ζερβάκη, πολιτικών και θρησκευτικών Αρχών, καθώς και εκπροσώπων της αστυνομίας και της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Οι γυναίκες ΣΥΟΠ, αφού ολοκλήρωσαν τη βασική τους εκπαίδευση, θα παρακολουθήσουν το Σχολείο Μαχητή και ακολούθως, αφού τοποθετηθούν στις Μονάδες, θα συμμετάσχουν στα Ειδικά Σχολεία Ειδικοτήτων, για εξειδίκευση στα οπλικά συστήματα τα οποία θα υπηρετούν.

Στην Ημερήσια Διαταγή του, ο Αρχηγός, ανέφερε ότι πρέπει να αισθάνονται υπερήφανες που έχουν την τιμή να αφιερώσουν τις δυνάμεις και τις ικανότητές τους στην υπηρεσία της Πατρίδας. Παράλληλα, ανέφερε ότι το έργο που αναλαμβάνουν είναι ένας αγώνας υψηλών απαιτήσεων και προσδοκιών και τις προέτρεψε να είναι έτοιμες να ανταποκριθούν σε αυτό εργαζόμενες με αξιοπρέπεια, υπευθυνότητα, ζήλο και πίστη στην αποστολή, εξελίσσοντας συνεχώς τις γνώσεις και τις ικανότητές τους. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα ανταποκριθούν απόλυτα στις προσδοκίες της κοινωνίας και της πολιτείας τονίζοντας ότι η δύναμη της γυναικείας τους ψυχής θα λειτουργεί ως πολλαπλασιαστής ισχύος των υψηλών ικανοτήτων που απέδειξαν ότι έχουν. Καταλήγοντας, τις καλωσόρισε στην Εθνική Φρουρά και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στο νέο τους ξεκίνημα.

Listen Live