Σαβ, Μαρ 2, 2024

Πρωτοχρονιάτικη γιορτή από τον Σύνδεσμο "ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΜΙΑ ΕΥΧΗ"

Πρωτοχρονιάτικη γιορτή από τον Σύνδεσμο "ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΜΙΑ ΕΥΧΗ"

Μια μεγάλη γιορτή για τα παιδιά που νοσούν από καρκίνο πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2024, στο Κέντρο Παβίλιον, από τον Σύνδεσμο "Ένα Όνειρο Μια Ευχή".

Οι εθελοντές του Συνδέσμου καλωσόρισαν τα παιδιά, πρόσφεραν γεύμα για όλα τα μέλη των οικογενειών τους, πήραν τα δώρα τους από τον Άη Βασίλη, αρκουδάκια από την εθελοντική δράση "Κανένα παιδί χωρίς αρκουδάκι", κόπηκαν βασιλόπιτες και ανταλλάχθηκαν ευχές για Καλή Χρονιά με Υγεία και Αγάπη.

Μια παρόμοια σύντομη γιορτή πραγματοποιήθηκε στη συνέχεια στο Μακάρειο Νοσοκομείο, για τα παιδιά που συνεχίζουν τις θεραπείες τους στο Παιδοογκολογικό Τμήμα.

Παρά το γιορτινό της ημέρας, στη σκέψη των εθελοντών ήταν το 7χρονο αγοράκι που αποχαιρετήσαμε την προηγούμενη ημέρα και το οποίο, στο σύντομο πέρασμά του, μας έδωσε πολλά μαθήματα ζωής, μας δίδαξε την αγάπη, την καλοσύνη, τη δύναμη, την υπομονή, την αντοχή.

Καθημερινά οι εθελοντες του Συνδέσμου "Ένα Όνειρο Μια Ευχή" βρίσκονται σε πολλές στιγμές της ζωής των παιδιών και των οικογενειών τους. Τα συναισθήματά τους εναλλάσσονται... η χαρά διαδέχεται τη θλίψη και αντίστροφα.

Κρατούμε ως βάλσαμο τη συνάντηση δύο 13χρονων κοριτσιών του Συνδέσμου, την αγκαλιά, το ξεφωνητό, τα φιλιά, τα λαμπερά, χαρούμενα ματάκια τους. Έδωσαν το δικό τους κοινό αγώνα. Μπορεί ο καρκίνος να στερεί την παιδικότητά τους, αλλά σφυρηλατεί πολύ δυνατές φιλίες.

Listen Live