Κυρ, Ιαν 29, 2023

Οικογένεια βρήκε μία αρκούδα στην αυλή της και την ...κράτησε

Οικογένεια βρήκε μία αρκούδα στην αυλή της και την ...κράτησε

Θα μείνει στο σπίτι για όσο βρίσκεται σε χειμερία νάρκη

Ένα ζευγάρι στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ, βρήκε στην αυλή του σπιτιού του μία μαύρη αρκούδα. Έτσι, αφού ξεπέρασε το αρχικό σοκ, αποφάσισε να κρατήσει το ζώο στην αυλή για όσο διάστημα θα βρίσκεται σε χειμερία νάρκη. Ένας νέος, αρκετά ... πρωτότυπος συγκάτοικος!


Στις 30 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους, ο Vinny Dashukewich και η σύντροφός του, Olivia Unwin, βρισκόντουσαν στην αυλή του σπιτιού τους και ασχολούνταν με τη σκυλίτσα τους, την Cali. Ξαφνικά το κατοικίδιό τους άρχισε να γρυλλίζει χωρίς λόγο.

Οι δυο τους άρχισαν να ψάχνουν το λόγο που η Cali είχε αυτόν τον εκνευρισμό. Σε κάποια φάση, βρήκαν κάτω από μια βεράντα σε ύψωμα, μια μαύρη αρκούδα που κοιμόταν πάνω σε ένα παχύ στρώμα από φύλλα κι ένα μουσαμά.

«Δεν ενδιαφέρθηκε για τίποτα» είπε ο Dashukewich. «Μόλις με είδε και την είδα, δεν κουνήθηκε, δεν αντέδρασε. Ήταν πολύ χαλαρή».

Το ζευγάρι τράβηξε βίντεο από το περιστατικό, το οποίο ανήρτησε στο TikTok και γρήγορα απέκτησε πάνω από 15 εκατ. θεάσεις. Η αρκούδα απέκτησε όνομα και λέγεται πλέον Marty Bearnard, με το οποίο θα τη βρει κανείς στο Instagram, αφού απέκτησε δικό της λογαριασμό. «Προς το παρόν βρίσκομαι σε χειμερία νάρκη μέχρι να είμαι έτοιμος για το καυτό καλοκαίρι» αναφέρεται στην περιγραφή.

Ο Vinny Dashukewich, η αδελφή και οι γονείς του - μένουν όλοι σε κοντινή απόσταση, έχουν δει αρκετές φορές αρκούδες στην περιοχή, αλλά αυτή είναι η κοντινότερη απόσταση που έχουν έρθει σε επαφή.

Αμέσως μετά τη γνωριμία με τον νέο υπαίθριο επισκέπτη τους, η οικογένεια επικοινώνησε με το Τμήμα Ενέργειας και Προστασίας Περιβάλλοντος του Κονέκτικατ, που ανέλυσε τις εικόνες και κατέληξε στο συμπέρασμα πως πρόκειται για αρσενική μαύρη αρκούδα.

Η Υπηρεσία τούς κάλεσε να μην ενοχλήσουν το ζώο, ούτε να επιχειρήσουν να το διώξουν, αλλά να το αφήσουν να ξεκουραστεί για όσο διάστημα είναι σε χειμερία νάρκη - πιθανότατα μερικούς μήνες.

«Δεν μας ενοχλεί καθόλου» είπε η Tyler Dashukewich. «Άρα, δεν υπάρχει κανένας λόγος να φύγει».

Οι μαύρες αρκούδες, το πιο μικρόσωμο είδος αρκούδας στη Βόρεια Αμερική. Είναι παμφάγα ζώα που προτιμούν δασώδες περιβάλλον, σύμφωνα με το υπουργείο Ενέργειας και Προστασίας Περιβάλλοντος του Κονέκτικατ. Τα ενήλικα αρσενικά μπορεί να ζυγίζουν πάνω από 500 κιλά.

Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, υπήρξε «ραγδαία αύξηση» του πληθυσμού της μαύρης αρκούδας στην περιοχή, σύμφωνα με το υπουργείο, το οποίο εκτιμά ότι υπάρχουν περισσότερες από 1.000 από αυτές στην πολιτεία.

Author’s Posts

Developed by DiGeo LTD. ©2023 Nea Polis. All Rights Reserved