Τετ, Μαρ 29, 2023

Μητροπολιτικές Πάφου: Στην μάχη για μια θέση στο τριπρόσωπο και ο Επίσκοπος Αμαθούντος

Μητροπολιτικές Πάφου: Στην μάχη για μια θέση στο τριπρόσωπο και ο Επίσκοπος Αμαθούντος

Για τις 19 Φεβρουαρίου έχουν προγραμματιστεί οι εκλογές για την ανάδειξη τριπροσώπου για την Ιερά Μητρόπολη Πάφου και όλα δείχνουν πως η "μάχη" δεν θα είναι εύκολη.

Οι κάτοικοι της πόλεως της Πάφου αλλά και ομάδα πιστών οι οποίοι κατάγονται από την ομώνυμη Επαρχία, εκδηλώνουν την αγάπη τους στο πρόσωπο του Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου και δηλώνουν απεριόριστη εμπιστοσύνη σε αυτόν, για την πλήρωση της χηρεύουσας Μητροπόλεως Πάφου. Τεκμηριώνουν μάλιστα την άποψή τους χρησιμοποιώντας δείγματα από την βιωτή του η οποία έχει να επιδείξει πρόσφορά στον άνθρωπο.

Θεωρούν τον Επίσκοπο Νικόλαο, ως τον καταλληλότερο για την Μητρόπολή τους, αναγνωρίζοντας την ταπεινότητα του χαρακτήρα του, την διάκρισή του, την πνευματική του διαδρομή μα κυρίως την απλότητά του, γεγονός που τον έκανε προσιτό στον κόσμο, οικείο στους νέους και κυρίως τον κατέστησε στην καθημερινότητά τους ως τον άνθρωπο με πλούσια κοινωνική δράση, ρίχνοντας πάντα το βλέμμα του στις ανάγκες του ποιμνίου του, στηρίζοντας ανεξαιρέτως όλα τα μέλη της κοινωνίας.

Υπενθυμίζουμε ότι στην εγκύκλιο καλείται ο κόσμος να εκλέξει, σύμφωνα με τις διατάξεις του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας, το πρόσωπο που θεωρεί καταλληλότερο να προταθεί στην Ιερά Σύνοδο για εκλογή του νέου Μητροπολίτη Πάφου.

Σύμφωνα με το Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας, προστίθεται στην εγκύκλιο, η διαδικασία εκλογής, για ανάδειξη νέου Μητροπολίτη, περιλαμβάνει δύο στάδια, την κατάρτιση τριπροσώπου διά καθολικής ψηφοφορίας και την εκλογή του Μητροπολίτη από την Ιερά Σύνοδο.

Αυτός ήταν και ο λόγος που η ομάδα αυτή των κατοίκων της Πάφου προχώρησε στη δημιουργία μιας ηλεκτρονικής σελίδας https://www.facebook.com/profile.php?id=100090114573073 την οποία μπορεί να επισκεφθεί οποιοσδήποτε θα ήθελε να γνωρίσει περισσότερα για την προσωπικότητα και την δράση του Επισκόπου Αμαθούντος κ Νικολάου.

Με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η "Ομάδα Στήριξης του Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου" προτείνει αυτόν ως καταλληλότερο.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

“Είμαστε μια ομάδα πιστών, καταγόμενων από την Πάφο, αλλά και κατοίκων της πόλεως και επαρχίας Πάφου, που θεωρούμε ότι ο καταλληλότερος για την πλήρωση της χηρεύουσας Μητροπόλεως Πάφου είναι ο Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος.

Ο Επίσκοπος Αμαθούντος σπούδασε Θεολογία και ακολούθως εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου (Αγία Μονή) στην Πάφο. Χειροτονήθηκε Διάκονος και Ιερομόναχος στη Μονή Μαχαιρά όπου κοινοβίασε με τον Γέροντα του, νυν μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανάσιο. Διετέλεσε καθηγούμενος της Ι. Μ. Τιμίου Προδρόμου Μέσα Ποταμού, θέση από την οποία εξελέγη Επίσκοπος Αμαθούντος το 2007.

Από τη θέση του Επισκόπου ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την νεολαία της επαρχίας Λεμεσού, τις κατασκηνώσεις, τη διοίκηση των Ενοριών, τη συντήρηση των εκκλησιαστικών μνημείων αλλά κυρίως με την πνευματική διαποίμανση του λαού του Θεού.

Με την πνευματική του κατάρτιση, τις διοικητικές του ικανότητες, την υπερτριακονταετή διακονία και εμπειρία του μέσα στην Εκκλησία, το πράο και ταπεινό του χαρακτήρος του, το μειλίχιο ύφος του και την όρεξη του για εργασία στον αμπελώνα του Κυρίου, τον θεωρούμε τον πλέον κατάλληλο και άξιο για τον μητροπολιτικό θρόνο της Αποστολικής Μητροπόλεως της Πάφου. Για το λόγο αυτό δημιουργήσαμε τη σελίδα αυτή ώστε να γνωρίσετε και εσείς τον Επίσκοπο Νικόλαο και να μας στηρίξετε στην προσπάθειά μας αυτή”.

328153864 883056283009507 3314335469969338557 n

Developed by DiGeo LTD. ©2023 Nea Polis. All Rights Reserved