Τρι, Μάι 21, 2024

Διεθνής Ημέρα για την εξάλειψη της φτώχειας

Διεθνής Ημέρα για την εξάλειψη της φτώχειας

Η Διεθνής Ημέρα για την εξάλειψη της φτώχειας τιμάται κάθε χρόνο στις 17 Οκτωβρίου και αποτελεί μια πρωτοβουλία του καθολικού ιερωμένου Γιόζεφ Βρεσίνσκι.

Σήμερα, λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και τις αυξήσεις των τιμών σε όλα τα είδη αγαθών, καυσίμων και ρεύματος, δεν επιτρέπεται σε πάρα πολλές μεγάλες ομάδες ατόμων να έχουν πρόσβαση σε στοιχειώδους πόρους επιβίωσης, με αποτέλεσμα την εμφάνιση περισσότερων ευάλωτων και οικονομικά ευπαθών συνανθρώπων μας στην κοινωνία.

Η ΟΠΡΕΠΟ, υπογραμμίζει με κάθε τρόπο ότι ως μέλος του Κυπριακού Δικτύου Ενάντια στη Φτώχεια θα συνεχίσει να αγωνίζεται με όλες της τις δυνάμεις, για άμβλυνση και γιατί όχι για την τελική εξάλειψή της.

Γι’ αυτό το λόγο και υπενθυμίζουμε και τονίζουμε με κάθετο τρόπο στην Κυβέρνηση, όπως επαναφέρει τα μέτρα στήριξης που είχαμε επι Κυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη, ούτως ώστε να διευκολυνθούν οι ευάλωτες αυτές ομάδες. Η οικονομική κρίση δεν θα σταματήσει από τη μια μέρα στην άλλη, οπότε και η Πολιτεία οφείλει να προλάβει καταστάσεις και να διασφαλίσει τους πολίτες. Αυτός ο οικονομικός αγώνας είναι διαρκής και χρήζει σοβαρής αντιμετώπισης με τρόπους και μέσα βοήθειας και όχι με απλά συνθήματα.

Listen Live