Τετ, Ιουν 19, 2024

Διαδρομή αγάπης για πολύ καλό σκοπό από τη Μαριλένα Μακρή

Διαδρομή αγάπης για πολύ καλό σκοπό από τη Μαριλένα Μακρή

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα γίνει τον ερχόμενο Ιανουάριο στην Αργεντινή, μέσα από το οποίο θα διεκδικήσει το Ολυμπιακό όριο για να συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 που θα γίνουν στο Παρίσι, η Μαριλένα Μακρή θα συμμετάσχει στο Φιλανθρωπικό Φεστιβάλ «Ο Άγιος Λάζαρος και ο Μικρός του Φίλος Σάββας».

377095334 858862762177791 6795845842301583265 n

 

Η ιστιοπλόος μας η οποία το το 2020 ήταν η Πρέσβειρα του Κυπριακού Συνδέσμου Αειφόρου Τουρισμού (2020 Youth Ambassador Cyprus Sustainable Tourism Initiative) «Keep our Sand and Sea Plastic Free», θα ταξιδέψει με το σκάφος της το διήμερο 14-15 Οκτωβρίου 2023, αρχίζοντας τη διαδρομή της από τη Λεμεσό και η εκδήλωση θα κορυφωθεί στο παραλιακό μέτωπο της Δρομολαξιάς. Συγκεκριμένα θα παραλάβει την Φλόγα της Αγάπης δι’ ευχών Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Λεμεσού κκ Αθανασίου ευλογώντας δι’ ευχών Αγίου Ιωάννη Ελεήμωνος Πολιούχου Λεμεσού για να εμπνεύσει τον κόσμο στην ελεημοσύνη. Επίσης στην παρουσία του Δήμαρχου Λεμεσού, πολιτικών πρόσωπων, πρόσκοπων και άλλων φορέων και οργανώσεων, το μεσημέρι του Σάββατου 14 Οκτωβρίου , θα αποπλεύσει με προορισμό το Ζύγι διανύοντας, από το Ναυτικό Όμιλο Αμμοχώστου, μια απόσταση 30 ναυτικών μιλιών . Ο ΣΕΒΑΚ , (Σύνδεσμος Εφέδρων Βατραχανθρώπων ΟΥΚ) θα συνοδεύει την Μαριλένα με jet ski και σκάφη ουτως ώστε να διασφαλίζει την ασφάλεια της αθλήτριας. Τη Μαριλένα θα συνοδεύει επίσης το σκάφος της εταιρείας SEA BLISS , μεταφέροντας εν πλω την εικόνα του Αγίου Λαζάρου. 

Το πρωί της Κυριακής 15 Οκτωβρίου, θα αποπλεύσει από το Ζύγι αφού λάβει τις ευχές και την ευλογιά του Μητροπολίτη Τριμιθούντας και αφού αλλαζει Μητρόπολη να έχει τις ευλογιες του Αγίου Σπυριδωνα. Στην παρουσία της κοινοταρχη Ζυγιού και Δημοτικών Συμβούλων θα γίνει μια μικρή τελετή και η Μαριλένα θα αποπλεύσει με προορισμό το Μενεού, όπου θα καταπλεύσει εκεί, διανύοντας μια απόσταση 30 Ναυτικών Μιλίων και θα παραδώσει την Φλόγα της Αγάπης σε καταδρομείς της 33η Μοίρας οι όποιοι θα την μεταφέρουν στο «Περιβόλι του Αγίου Λαζάρου» στη Δρομολαξιά και θα την παραδώσουν μαζί με τους αλεξιπτωτιστές Ελευθέρας Πτώσης που θα έχουν προσγειωθεί, στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου σΓεώργιο, στην παρουσία της Πρόεδρου της Βουλής Αννίτας Δημητρίου.

Όλα τα έσοδα, θα διατεθούν για ενίσχυση του ιδρύματος ΑΜΑΕ Άγιος Λάζαρος με σκοπό τη δημιουργία πτέρυγας για μόνιμη διαμονή ατόμων ΑΜΕΑ άνω των 21 ετών καθώς επίσης και την οικονομική ενίσχυση της Παιδοογκολογικης κλινικής του Μακάριου Νοσοκομείου.

Οι διοργανωτές ευελπιστούν στην ευαισθητοποίηση του κόσμου και στην ανταπόκριση σε αυτή την όμορφη πρωτοβουλία. Στόχος είναι να βρεθούν μέσα από την όλη διαδικασία, 60 χορηγοί που θα προσφέρουν από 500 Ευρώ το ναυτικό μίλι, προκειμένου να γίνει πραγματικότητα βοηθηθούν συνάνθρωποι μας που το έχουν ανάγκη.

Η όλη εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κκ Γεωργίου.

Listen Live