Τρι, Οκτ 22, 2024

Βασιλική Χαρίτωνος: Παρουσίαση Συλλογής στο 1ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού Αναπηρίας DIS στη Λάρνακα

Βασιλική Χαρίτωνος: Παρουσίαση Συλλογής στο 1ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού Αναπηρίας DIS στη Λάρνακα

Η ταλαντούχα σχεδιάστρια μόδας Βασιλική Χαρίτωνος θα παρουσιάσει τις δημιουργίες της στο 1ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού Αναπηρίας DIS, που θα πραγματοποιηθεί στη Λάρνακα τον Νοέμβριο 2024. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, η Βασιλική θα παρουσιάσει την Κυριακή 3 Νοεμβρίου την πρωτοποριακή συλλογή της από πολυμορφικά ρούχα, που συνδυάζουν στιλ, κομψότητα και πρακτικότητα, με στόχο τη διευκόλυνση ατόμων με κινητικά προβλήματα.

Η σχεδιάστρια, η οποία αντιμετωπίζει η ίδια τη μυϊκή δυστροφία, εμπνέεται από τις προσωπικές της εμπειρίες, τονίζοντας πως η μόδα μπορεί να γίνει εργαλείο έκφρασης και αυτογνωσίας για όλους, χωρίς αποκλεισμούς. Οι δημιουργίες της αποσκοπούν να κάνουν την ένδυση πιο εύκολη και προσβάσιμη για άτομα με αναπηρίες.

Το Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού Αναπηρίας DIS, που θα πραγματοποιηθεί από την 1η έως τις 5 Νοεμβρίου 2024, προωθεί την κοινωνική συμπερίληψη και την αξία της διαφορετικότητας, με το μήνυμα «Μαζί είμαστε καλύτεροι!». Το φεστιβάλ διοργανώνεται από την Οργάνωση Πολιτισμού «Νεόφυτος», σε συνεργασία με τον Δήμο Λάρνακας και την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης - Λάρνακα 2030.

Η Βασιλική Χαρίτωνος έχει διαγράψει μια σημαντική πορεία στον χώρο της μόδας, συμμετέχοντας σε σημαντικές εκδηλώσεις και παρουσιάζοντας τις δημιουργίες της σε Κύπρο και εξωτερικό.

Listen Live