Τρι, Μάι 21, 2024

Το απόγευμα η συνάντηση Χριστοδουλίδη - Νετανιάχου

Το απόγευμα η συνάντηση Χριστοδουλίδη - Νετανιάχου

Οι εξελίξεις στο Κυπριακό, οι διμερείς σχέσεις Κύπρου - Ισραήλ, θέματα Ενέργειας, οι περιφερειακές εξελίξεις, καθώς και οι σχέσεις ΕΕ - Ισραήλ, πρόκειται να βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη και του πρωθυπουργού του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος φθάνει σήμερα στην Κύπρο.

Η συνάντηση των δύο ηγετών, η οποία θα πραγματοποιηθεί γύρω στις 5 το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο, αποτελεί συνέχεια της επίσκεψης του Προέδρου Χριστοδουλίδη στο Ισραήλ, τον περασμένο Μάιο, ενώ παράλληλα προηγείται της Τριμερούς Συνόδου Κορυφής Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ που θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου, στη Λευκωσία, με τη συμμετοχή και του πρωθυπουργού της Ελλάδας Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα υποδεχθεί τον κ. Νετανιάχου, στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία και μετά την τελετή επίσημης υποδοχής θα παρακαθίσουν σε κατ΄ιδίαν συνάντηση, την οποία θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Listen Live