Τετ, Ιουν 19, 2024

Συζητήθηκε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μεταφορών το σύστημα φωτοεπισήμανσης

Συζητήθηκε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μεταφορών το σύστημα φωτοεπισήμανσης

Με ανάρτηση του στα ΜΚΔ, ο βουλευτής Κώστας Κώστα ενημερώνει το κοινό για τις προσπάθειες που γίνονται στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μεταφορών για τον τρόπο λειτυργίας του συστήματος φωτοεπισήμανσης. Το θέμα συζητήθηκε σήμερα στην επιτροπή, όπου τέθηκαν διάφορα ερωτήματα πρως τον Υπουργό Μεταφορών, την Αστυνομία και την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία.

 

Διαβάστε αυτούσια την ανάρτηση του βουλευτή:

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών, στην οποία συζητήθηκε το θέμα της λειτουργίας του συστήματος φωτοεπισήμανσης που ζήτησα την περασμένη εβδομάδα να συζητηθεί ως κατ’επείγον και κυρίως η αδικία με την επιβολή προστίμου ύψους 300 ευρώ και 3 βαθμών ποινής, όταν ξαφνικά σβήσει το πράσινο βέλος προς τα δεξιά στα φώτα τροχαίας και οι οδηγοί δεν μπορούν να αντιδράσουν.

Στη συνεδρία, στην οποία ήταν παρόντες ο Υπουργός Μεταφορών, εκπρόσωποι της Αστυνομίας και της Ηλεκτρομηχανολογικής Υπηρεσίας, έθεσα τα ακόλουθα ερωτήματα:
- Πως μπορεί να σταματήσει ξαφνικά ο οδηγός ενώ κινείται; Είχαμε αρκετές τροχαίες συγκρούσεις όταν κάποιοι σταμάτησαν ξαφνικά.
- Γιατί 300 ευρώ εξώδικο πρόστιμο και 3 βαθμοί ποινής για αυτή την ‘παράβαση’ και γιατί να είναι το ίδιο με την παράνομη διέλευση με κόκκινο η οποία όντως μπορεί να προκαλέσει σοβαρά δυστυχήματα;
- Πως θα πληρώσει ένας συνταξιούχος, ένας άνεργος, ένας μονογονιός, ένας οικογενειάρχης με παιδιά και πενιχρό μισθό;
- Γιατί δεν υπάρχει χρονόμετρο ή δεν αναβοσβήνει το πράσινο βέλος πριν να σβήσει για να προειδοποιηθούν οι οδηγοί, όπως γίνεται σε άλλες χώρες;
- Γιατί ενώ στο εξώδικο αναφέρεται σε ‘εύλογη υποψία’ διάπραξης αδικήματος, επιβάλλεται το πρόστιμο και η βαθμοί ποινής χωρίς καμία διαδικασία ένστασης;
- Τι θα γίνει με όλο αυτό τον κόσμο στους οποίους άδικα τους επιβλήθηκαν το πρόστιμο και οι βαθμοι ποινής;

Τόνισα ότι η αδικία αυτή πρέπει άμεσα να σταματήσει γιατί δεν αποτελεί μέτρο πρόληψης τροχαίων παραβάσεων αλλά απαράδεκτη τακτική είσπραξης λεφτών από τους πολίτες μέσα σε συνθήκες ακρίβειας και αισχροκέρδειας. Οι στρεβλώσεις του συστήματος είναι σοβαρές και πρέπει να αρθούν. Πρέπει παράλληλα να σταματήσουν τα βαν με τις κινητές κάμερες να κρύβονται, χωρίς σήμανση και σε σημεία που αλλάζει το όριο της ταχύτητας, να σταθμεύουν σε χώρους στάθμευσης ΑΜΕΑ και στάσεις λεωφορείων. Χρειάζεται επίσης αναθεώρηση του ύψους των προστίμων.

Το σύνολο των παρόντων βουλευτών άσκησε πολύ έντονη κριτική στον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία λειτουργεί το σύστημα.
Είναι θετική η πρόθεση του Υπουργού Μεταφορών για αναθεώρηση των προστίμων σε συνεργασία με την Υπουργό Δικαιοσύνης, κάποια εκ των οποίων χαρακτήρισε ως εξοντωτικά και επαναξιολόγηση κάποιων λειτουργιών του συστήματος.

Σημειώνω την παραδοχή του Υπουργού ότι το πρόβλημα με το βέλος δεξιά υπάρχει, ότι όντως σε κάποιους πολίτες άδικα επιβλήθηκε πρόστιμο και ότι όντως δημιουργείται άγχος και κυκλοφοριακή συμφόρηση και ότι πολύ σύντομα θα μας παρουσιάσουν την εισήγηση τους.

Σημειώνω επίσης ότι ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας προσπάθησε να μας πείσει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με το βέλος δεξιά και ότι όλα λειτουργούν σωστά..

Ελπίζω ότι πολύ σύντομα, ο Υπουργός Μεταφορών θα λύσει το πρόβλημα..

Προσωπικά σήμερα ήμουν ιδιαίτερα έντονος γιατί εν κρίμαν ο κόσμος.. η προσπάθεια για άρση της αδικίας, δεν θα μείνει ως εδώ..

Listen Live