Παρ, Ιουλ 19, 2024

Περιορισμό και όριο θητειών προτείνει ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ

Περιορισμό και όριο θητειών προτείνει ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ

Για αφετηρία μιας νέας φάσης του κόμματος έκανε λόγο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ, Πανίκος Λεωνίδου, ενόψει του πολιτικού και καταστατικού συνεδρίου που αποφάσισε να πραγματοποιήσει το μεγάλο κόμμα του Κέντρου, στον απόηχο του κακού εκλογικού αποτελέσματος.

Ο κ. Λεωνίδου, σε ανακοίνωσή του γνωστοποίησε τις δικές του εισηγήσεις για καταστατικές αλλαγές, οι οποίες περιλαμβάνουν τη μείωση του χρόνου θητείας για τα συλλογικά όργανα και το όριο θητειών σε κομματικά και πολιτειακά αξιώματα.

«Η χθεσινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος, συνιστά την αφετηρία μιας νέας φάσης του κόμματος. Το κάκιστο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, που στενοχώρησε και ανησύχησε τον κόσμο του ΔΗΚΟ, αποτέλεσε την αφορμή για τη λήψη σοβαρών αποφάσεων για την οργανωτική και ιδεολογική ανασυγκρότησή του», ανέφερε.

«Αισθάνομαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που η δική μου πρόταση, την οποία διατύπωσα στην αρχή της συζήτησης, για τη διενέργεια όχι μόνον πολιτικού αλλά και καταστατικού συνεδρίου, που θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο, ψηφίστηκε ομόφωνα από τα μέλη της Κ.Ε. Πρόκειται για μια επιλογή που, πιστεύω, ότι απαντά θετικά στις προκλήσεις των καιρών», σημείωσε ο κ. Λεωνίδου.

Επιπλέον, έκανε γνωστό, «στη χθεσινή συνεδρίαση, πρότεινα και κάποιες καταστατικές αλλαγές που οφείλουμε να συζητήσουμε και να εγκρίνουμε», όπως:

Η μείωση του χρόνου της θητείας για όλα τα όργανα του κόμματος από 5 σε 3 έτη.

Να τεθεί όριο θητειών τόσο για τις θέσεις του κόμματος όσο και για τις αιρετές θέσεις, σε επίπεδο βουλής και τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η συγκρότηση μιας νέας οργανωτικής δομής, με προτεραιότητα στις κλαδικές-επαγγελματικές οργανώσεις.

Οι κρίσιμες αποφάσεις που άπτονται των σχέσεων του κόμματος με την κυβέρνηση, με την κυβερνητική πολιτική, με τα πρόσωπα που στηρίζουμε σε ένα κυβερνητικό σχήμα, αλλά και με τις επιλογές που ακολουθούμε σε μείζονα νομοθετήματα, να λαμβάνονται σε συνεργασία και εν γνώσει των κεντρικών οργάνων, της Γραμματείας και του Εκτελεστικού Γραφείου.

«Καλούμε όλα τα μέλη και τους φίλους του Δημοκρατικού Κόμματος να λάβουν ενεργό μέρος με τις προτάσεις και τις ιδέες τους σε αυτόν τον ανοικτό και δημοκρατικό διάλογο», τόνισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος.

«Με την δική σας συμμετοχή ευελπιστούμε ότι η επόμενη περίοδος θα είναι για το Δημοκρατικό Κόμμα ιδιαίτερα γόνιμη και δημιουργική, και θα συμβάλλει στη ταχεία και επιτυχή ανάκαμψή του», κατέληξε.

Listen Live