Παρ, Σεπ 20, 2024

Η Υποψήφια Σχολική Έφορος στον Δήμο Πολεμιδιών Ειρήνη Παναγή στην ΝΕΑ ΠΟΛΙΣ

Η Υποψήφια Σχολική Έφορος στον Δήμο Πολεμιδιών Ειρήνη Παναγή στην ΝΕΑ ΠΟΛΙΣ

1. Ειρήνη μου, συμμετέχεις για πρώτη φορά στις Δημοτικές Εκλογές για τον Δήμο Πολεμιδιών. Θα θέλαμε να μας πεις λίγα λόγια για τον εαυτό σου ώστε να σε γνωρίσουν καλύτερα οι δημότες των Πολεμιδιών.
- Τόπος Καταγωγής: Κατάγομαι από την Αμμόχωστο, μεγάλωσα στον Κάψαλο και τα τελευταία 20 χρόνια κατοικώ στα Πολεμίδια.
- Σχολείο αποφοίτησης: Αποφοίτησα το Λανίτειο Λύκειο A.
- Οικογενειακή κατάσταση: Είμαι παντρεμένη.
- Παιδιά: Έχω τρία παιδιά.
- Επαγγελματική δραστηριότητα: Είμαι λογίστρια.
- Ελεύθερος χρόνος: Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με τα κοινά και τον εθελοντισμό καθώς επίσης και τις πολεμικές τέχνες.

2. Γιατί υποψήφια Σχολική Έφορος;
Η ερώτηση αυτή, για εμένα, λαμβάνει πολλές προεκτάσεις. Αρχικά, μου αρέσει να δραστηριοποιούμε σε τομείς που προωθούν το κοινό καλό. Ως εκ τούτου, η παιδεία, ως η θεμέλια λίθος για δραστικές αλλαγές προς όφελος της κοινωνίας μας, αποτελεί για εμένα ένα παράγοντα σημαίνουσας σημασίας, ο οποίος χρήζει βελτιώσεων και αλλαγών. Οι αλλαγές αυτές πρέπει να γίνουν άμεσα και να ξεκινήσουν ήδη από τις σχολικές υποδομές. Αναμφίβολα, η βελτίωση των σχολικών κτιρίων, ο καλύτερος εξοπλισμός τους και η αναβάθμισή τους αποτελεί στόχο όλων μας. Επιπλέον, η ύπαρξη περισσότερων ευκολιών τόσο για τον εκπαιδευτικό, όσο και για τον μαθητή ώστε να επιτυγχάνονται ευκολότερα οι στόχοι που θέτει το Υπουργείο Παιδείας, αποτελεί επίσης ένας σημαντικό στόχο. Στους τομείς αυτούς, αλλά και άλλους παρεμφερής προς αναβάθμιση της παιδείας μας, θεωρώ ότι μπορώ να συμβάλω και εγώ έχοντας την ανάλογη εμπειρία μίας και τα παιδιά μου φοιτούν στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο και γνωρίζω από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία μας.

3. Ποια πιστεύεις είναι τα 3 σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σχολικές εφορείες;
-Υποδομές: αρκετά από τα σχολεία είναι παλιά και χρειάζονται άμεσα συντήρηση ώστε να μην τίθεται σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα των παιδιών μας.
-Έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού, αύξηση του αριθμού των σχολικών συνοδών ώστε να τηρείται η αναλογία κάθε ένας σχολικός συνοδός να έχει υπό την εποπτεία του ένα παιδί. Έτσι, θα διασφαλιστεί η ομαλότερη λειτουργία του σχολικού προγράμματος καθώς και ότι όλα τα παιδιά θα έχουν ίσα δικαιώματα στην παρακολούθηση και κατανόηση της διδακτέας ύλης.
-Ευκολότερη πρόσβαση στον σχολικό χώρο: δημιουργία ραμπών και βοηθητικών χώρων για παιδιά με αναπηρίες.
Η εκπαίδευση αποτελεί ένα από τα βασικά και θεμελιώδη δικαιώματα όλων των ανθρώπων. Η εύκολη πρόσβαση και μετακίνηση όλων των μαθητών εντός του σχολικού χώρου είναι χρέος όλων μας.

4. Σε ποιο βασικό θέμα θα επικεντρωθείς, αν εκλεγείς ως Σχολική Έφορος;
Το βασικό θέμα, στο οποίο θα επικεντρωθώ, είναι φυσικά τα παιδιά μας. Πυρήνας της κοινωνίας μας αποτελούν τα παιδιά μας, δηλαδή οι μελλοντικοί πολίτες της Κύπρου μας, οι οποίοι πρέπει να είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι ώστε να ανταπεξέλθουν σε προκλήσεις και δυσκολίες. Η παιδεία, ως ο τομέας, ο οποίος είναι επιφορτισμένος με τη διάπλαση του χαρακτήρα και τη μεταλαμπάδευση γνώσεων στα παιδιά, πρέπει να τεθεί στο επίκεντρο κάθε συζήτησης. Θεωρώ αυτονόητο ότι εν έτει 2024 είναι απαραίτητο η παιδεία και πιο συγκεκριμένα, οι σχολικές υποδομές και οι ευκολίες που παρέχονται σε παιδιά για εξασφάλιση ίσων ευκαιριών μάθησης, πρέπει να αναβαθμιστούν. Μερικούς από τους στόχους που έχω και επιθυμώ να υλοποιήσω με την εκλογή μου είναι:
• Αύξηση του αριθμού των σχολικών συνοδών ώστε να τηρείται η αναλογία σε κάθε παιδί να αντιστοιχεί ένας σχολικός συνοδός.
• Συντήρηση και αναβάθμιση των σχολικών κτηρίων και εγκαταστάσεων.
• Ένταξη περισσότερων σχολείο στο πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας Δ.Ρ.Α.Σ.Ε.+ ώστε να έχουν την απαραίτητη βοήθεια τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, καθώς και τα παιδιά με μεταναστευτική βιογραφία.
• Δημιουργία ραμπών και βοηθητικών χώρων για παιδιά με αναπηρίες.
• Προώθηση της δημιουργίας πράσινων σχολείων μέσω της ανάδειξης σημαντικότατων κινήσεων που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος, όπως η Green.Dot, η Τηγανοκίνηση.

5. Υπάρχουν τόσοι υποψήφιοι Σχολικοί Έφοροι, πες μας τρεις λόγους ώστε ο δημότης να βάλει σταυρό προτίμησης στην Ειρήνη.
Καταρχάς, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους τους υποψήφιους, κάθε επιτυχία. Οι λόγοι, για τους οποίους θεωρώ ότι αξίζει ο δημότης των Πολεμιδιών να μου δείξει εμπιστοσύνη και να με τιμήσει με την ψήφο του είναι πολλοί. Οι τρεις κυρίαρχοι λόγοι είναι πρωτίστως ότι είμαι άνθρωπος των έργων και όχι των λόγων και των υποσχέσεων. Επίσης, πιστεύω ότι μπορεί να γίνει αλλαγή στον τόπο μας σε όλους τους τομείς με τη συμβολή σύγχρονων μυαλών και ανθρώπων με όρεξη για δουλειά. Επιπλέον, θα εργαστώ με διαφάνεια και με γνώμονα την αλήθεια έχοντας ανοιχτές τις κεραίες μου για θέματα που απασχολούν τους μαθητές ώστε να αντιμετωπιστεί κάθε δυσκολία που αποτελεί τροχοπέδη της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Listen Live