Τετ, Οκτ 16, 2024

Ερωτήσεις Νίκου Σύκα στη Βουλή: Απαντήσεις για Ψηφιακές Πλατφόρμες, Οδικά Έργα και Πολιτιστικές Υποδομές

Ερωτήσεις Νίκου Σύκα στη Βουλή: Απαντήσεις για Ψηφιακές Πλατφόρμες, Οδικά Έργα και Πολιτιστικές Υποδομές

Ο Βουλευτής Νίκος Σύκας απευθύνει ερωτήματα προς Υπουργούς – Απαντήσεις για σημαντικά έργα και πρωτοβουλίες.

Ο βουλευτής της εκλογικής περιφέρειας Λεμεσού, Νίκος Σύκας, υπέβαλε σειρά ερωτήσεων προς τους Υπουργούς Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας,  Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, καθώς και Υπουργού Παιδείας ζητώντας ενημερώσεις για ζητήματα υποδομών και βελτίωσης υπηρεσιών.

Ακολουθούν αναλυτικές απαντήσεις των Υπουργών.

Ψηφιακή πλατφόρμα «E-Kalathi»

Ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, κ. Γιώργος Παπαναστασίου, απάντησε στην ερώτηση για την ανάπτυξη της πλατφόρμας «E-Kalathi», η οποία αναμένεται να λειτουργήσει μέχρι το τέλος του 2024. Η πλατφόρμα θα προσφέρει παρακολούθηση και σύγκριση τιμών λιανικής πώλησης, ενισχύοντας την προστασία των καταναλωτών.

Ανάπτυξη τεχνολογικού πάρκου στο Πεντάκωμο

Ο Υπουργός ανέφερε ότι το έργο για το τεχνολογικό πάρκο προχωρά με νέο διαγωνισμό να προκηρύσσεται τον Ιανουάριο του 2025, έπειτα από μελέτη της Pricewaterhouse Coopers Ltd για αναθεώρηση των εγγράφων.

Καθυστέρηση του έργου Λεμεσού - Σαϊττά

Ο Υπουργός Μεταφορών, κ. Αλέξης Βαφεάδης, διευκρίνισε ότι το έργο Λεμεσού - Σαϊττά έχει καθυστερήσει λόγω τεχνικών ζητημάτων, με την ολοκλήρωση να αναμένεται τον Δεκέμβριο του 2024. Επιπλέον, μέτρα ασφάλειας λαμβάνονται για την προστασία των οδηγών.

Νίκος Σύκας: Ερώτηση για το Αρχαιολογικό Μουσείο Λεμεσού

Ο κ. Σύκας ζήτησε επίσης ενημέρωση για το μέλλον του Αρχαιολογικού Μουσείου Λεμεσού. Η Υπουργός Παιδείας, κ. Αθηνά Μιχαηλίδου, ανέφερε ότι το Υφυπουργείο Πολιτισμού απορρίπτει την ανέγερση νέου μουσείου στην Ακταία Οδό, λόγω τεχνικών και οικονομικών δυσκολιών, προτείνοντας αντ' αυτού την αναβάθμιση του υφιστάμενου μουσείου. Το σχέδιο περιλαμβάνει την κατεδάφιση και ανακατασκευή τμημάτων του υπάρχοντος κτηρίου, που θα επιτρέψει τη διατήρηση της πολιτιστικής του σημασίας και τη βελτίωση των υποδομών με χαμηλότερο κόστος.

Οι απαντήσεις των Υπουργών καταδεικνύουν τη σημασία της ανάπτυξης ψηφιακών εργαλείων για την προστασία των πολιτών, την υποστήριξη καινοτόμων έργων και την αναβάθμιση του πολιτιστικού και οδικού δικτύου της Λεμεσού.

Listen Live