Παρ, Οκτ 18, 2024

Δήμος Κάτσης: Στόχος μου είναι μια Λεμεσός Πρώτη!

Δήμος Κάτσης: Στόχος μου είναι μια Λεμεσός Πρώτη!

Συνέντευξη στη ΝΕΑ ΠΟΛΙΣ έδωσε ο Υποψήφιος για την Αντιδημαρχία στον Δήμο Λεμεσού κ.Δήμος Κάτσης, λίγες μέρες πριν τις εκλογές της 9ης Ιουνίου, μιλώντας για τους στόχους και τις προτεραιότητες του.  

- Μιλήστε μας λίγο για τους στόχους και τις προτεραιότητες σας σε περίπτωση εκλογής σας.
Στόχος μου είναι μια Λεμεσός Πρώτη. Για μένα, πρώτη πόλη σημαίνει αρμονική σύζευξη της επιχειρηματικότητας, των επενδύσεων και της οικονομικής ανάπτυξης, με την κοινωνική συνοχή, την αλληλεγγύη, την ευημερία και την ποιότητα ζωής των δημοτών. Σημαίνει συνεχής βελτίωση της καθημερινότητας και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής όλων των δημοτών.

Πρώτη πόλη σημαίνει καθαριότητα, ασφάλεια, περισσότερο πράσινο, λιγότερος θόρυβος, άνθηση του πολιτισμού, καλά δημόσια σχολεία και υποδομές ανοικτές στους δημότες. Σημαίνει αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού χάους που μας κλέβει χρόνο, ενέργεια και ποιότητα ζωής. Σημαίνει προτεραιότητα στους πεζούς, στα άτομα με κινητικές δυσκολίες, στις οικογένειες με παιδιά, στην τρίτη ηλικία, στους ποδηλάτες, στους δρομείς, στους αθλούμενους.

Θέλω η Λεμεσός να προσφέρει προσιτή κοινωνική στέγη με προτεραιότητα στους νέους μας, με αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια. Θέλω ένα Δήμο στην υπηρεσία των δημοτών, των επιχειρηματιών, των επενδυτών, των φοιτητών, των επισκεπτών. Ένα Δήμο για τους πολλούς, όχι για τους λίγους. Θέλω η Λεμεσός να γίνει ακόμη πιο ανοικτή και φιλόξενη σε φρέσκιες ιδέες και ανθρώπους που τη σέβονται και τη νοιάζονται. Χωρίς διακρίσεις. Μια μεγάλη, ανοικτή πολυπολιτισμική αγκαλιά, όπως είναι ο χαρακτήρας και η ιστορία της.

Σε αυτή την προσπάθεια ζητώ τη στήριξη των δημοτών. Για να κάνουμε μαζί το στόχο μας, πράξη.

- Τι επιπλέον θα διεκδικήσετε για την Λεμεσό;
Πρώτα τα αυτονόητα. Να υλοποιήσουμε σημαντικές δράσεις που είναι σε εξέλιξη, όπως το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Αποστολή Πόλεων – 100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις» στο οποίο η Λεμεσός εντάχθηκε. Να υλοποιήσουμε, επιτέλους, το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) που περιλαμβάνει σημαντικά έργα για άμβλυνση του κυκλοφοριακού που είναι ύψους 400 εκ. ευρώ.

Παράλληλα, να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε ένα τολμηρό στεγαστικό πρόγραμμα, προσφέροντας σε δημότες με βάση κοινωνικοοικονομικά κριτήρια προσιτή κοινωνική στέγη. Σε συνεργασία με το κράτος αλλά και με συνέργειες με τον ιδιωτικό τομέα.

Να φτιάξουμε ένα μεγάλο μητροπολιτικό πάρκο στην ευρύτερη περιοχή του Παλέ ντε Σπορ.

Να στηρίξουμε ουσιαστικά το ΤΕΠΑΚ ώστε να γίνει επιτέλους η ανάπτυξη στο Β΄ πόλο που καλύπτει το χώρο του παλιού Νοσοκομείου και της Α Τεχνικής Σχολής. Να γίνει αυτός ο κεντρικός χώρος ένα στολίδι για την πόλη.

Να απαιτήσουμε και να επιβάλουμε επανασχεδιασμό της Ακταίας Οδού ώστε να γίνει χώρος πρασίνου που θα συνδέει τη Μαρίνα με το Λιμάνι χωρίς αυτοκίνητα.

Να κερδίσουμε να είναι η Λεμεσός Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2030 και σε αυτό το πλαίσιο να υλοποιήσουμε νέα έργα πολιτισμού.

Να φέρουμε στη Λεμεσό κάποια μεγάλα διεθνή φεστιβάλ.

Να καταστήσουμε το Καρναβάλι της Λεμεσού ένα γεγονός περιφερειακής εμβέλειας. Αυτά και πολλά άλλα.

- Τα μηνύματα που λαμβάνετε από την κοινωνία και πιο μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους δημότες της Λεμεσού.
Μπορεί να είναι η πρώτη φορά που διεκδικώ δημόσιο αξίωμα, αλλά ζω έντονα και πολυδιάστατα σε αυτή την πόλη από τη μέρα που γεννήθηκα. Η Λεμεσός δεν είναι μία απλή πόλη. Είναι τρόπος και στάσης ζωής.

Γνωρίζω κάθε της γειτονιά και δρόμο. Γνωρίζω τους ανθρώπους της. Είμαι μέρος της κοινωνίας της. Εισπράττω την ενθάρρυνση των Λεμεσιανών να δουλέψουμε μαζί για να κάνουμε την πόλη μας καλύτερη.

Γνωρίζω τα πλεονεκτήματα και τις προοπτικές που διαθέτει η πόλη. Γνωρίζω όμως και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, τα προβλήματα που απασχολούν, που ανησυχούν αλλά και που ταλαιπωρούν τους δημότες της.

Όλη μου η επαγγελματική σταδιοδρομία περιλαμβάνει διοίκηση, έρευνα, καινοτομία και όραμα. Είμαι άνθρωπος των συνθέσεων και όχι των εντάσεων. Ξέρω να θέτω στόχους, να εργάζομαι σκληρά και να φέρνω αποτελέσματα.

Αυτό θέλω να κάνω και για τη Λεμεσό. Να πετύχουμε τους στόχους μας. Συλλογικά, αποφασιστικά, δυναμικά για μια Λεμεσό, Πρώτη!

Ζητώ τη στήριξη σας για την Αντιδημαρχία της Λεμεσού για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και για να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες.

Listen Live