Πεμ, Απρ 18, 2024

Γνωρίζουμε τον Ανεξάρτητο Υποψήφιο Αντιδήμαρχο για τον Δήμο Λεμεσού κ.Δήμο Κάτση

Γνωρίζουμε τον Ανεξάρτητο Υποψήφιο Αντιδήμαρχο για τον Δήμο Λεμεσού κ.Δήμο Κάτση

"Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ένα πεδίο που επιτρέπει σε ανθρώπους όπως είμαι κι εγώ, που δεν κουβαλούμε κομματική ταυτότητα, εξαρτήσεις ή βαρίδια, να διεκδικήσουμε εκλογή για να προσφέρουμε στην τοπική τους κοινωνία."

7975 EDITED

- Κύριε Κάτση, είναι η πρώτη φορά που συμμετέχετε στις Δημοτικές Εκλογές, θα θέλαμε να μας πείτε λίγα λόγια για τον εαυτό σας ώστε να σας γνωρίσουν καλύτερα οι δημότες της πόλη μας.
Οι ρίζες μου φτάνουν στη Μόρφου από τον πατέρα μου και στο Πισσούρι από τη μητέρα μου. Γεννήθηκα το 1979, μεγάλωσα, ζω και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά στη Λεμεσό. Πήγα σχολείο στο Λανίτειο Γυμνάσιο και αποφοίτησα από το Λανίτειο Λύκειο.

Υπηρέτησα τη στρατιωτική μου θητεία στο όπλο των τεθωρακισμένων.

Είμαι σύζυγος, πατέρας δυο παιδιών, αυτοδημιούργητος επαγγελματίας και ενεργός πολίτη.

Σπούδασα νομική στο πανεπιστήμιο του Bristol στη Βρετανία με μεταπτυχιακό στον τομέα των Ευρωπαϊκών Εμπορικών Συναλλαγών και Συγχωνεύσεων. Έζησα στη Μάλτα για αρκετά χρόνια, όπου σπούδασα με πλήρη υποτροφία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και απόκτησα Μεταπτυχιακό τίτλο και ειδίκευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στην Εκδημοκρατικοποίηση.

Εργάστηκα αρχικά ως δικηγόρος στη Λευκωσία, στην Αθήνα και στο Τελ Αβίβ και από το 2010 ξεκίνησα τη δική μου δικηγορική εταιρεία η οποία σήμερα, με σκληρή δουλειά, έχει παρουσία στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

Έχω μακρά εμπειρία σε διοικητικά συμβούλια διεθνών οργανισμών, και/ή εταιρειών, ως νομικός, ως μάνατζερ, ως τεχνοκράτης, ενώ είμαι εκλεγμένο μέλος σε Επιτροπές του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου.

Παράλληλα, έχω αναπτύξει κι άλλες κοινωνικές δραστηριότητες. Μεταξύ άλλων την ποδοσφαιρική ακαδημία ‘’Tigers’’, η οποία δίνει το δικαίωμα σε άπορα παιδιά να παίξουν ποδόσφαιρο εντελώς δωρεάν, και τον κοινωνικό όμιλο ‘’Animata Terra’’, ο οποίος δραστηριοποιείται στην έρευνα της σύγχρονης κυπριακής ιστορίας.

Στον ελεύθερο μου χρόνο, που τώρα λόγω της προεκλογικής έχει εκμηδενιστεί, μου αρέσει να παίζω μπάσκετ με φίλους και να βλέπω καλό μπάσκετ ως φίλαθλος. Μου αρέσει η μουσική, τα ταξίδια, πάνω από όλα καλή παρέα με φίλους γύρω από ένα τραπέζι.

- Μπορείτε να μας πείτε ποιοι λόγοι σας οδήγησαν στην απόφασή σας να θέσετε υποψηφιότητα ως Αντιδήμαρχος Λεμεσού στις εκλογές της 9ης Ιουνίου;
Πρώτη φορά κατέρχομαι ως υποψήφιος για πολιτειακό αξίωμα. Ενδιαφέρον και έγνοια για τα κοινά είχα πάντα, λόγω και του πατέρα μου, του γνωστού ιστορικού Άριστου Κάτση.

Ωστόσο δεν φιλοδοξώ να γίνω πολιτικός με την έννοια που προσδίδουμε στον όρο. Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ένα πεδίο που επιτρέπει σε ανθρώπους όπως είμαι κι εγώ, που δεν κουβαλούμε κομματική ταυτότητα, εξαρτήσεις ή βαρίδια, να διεκδικήσουμε εκλογή για να προσφέρουμε στην τοπική τους κοινωνία.

Όλη μου η επαγγελματική μου σταδιοδρομία περιλαμβάνει διοίκηση, έρευνα, καινοτομία και όραμα. Είμαι άνθρωπος των συνθέσεων και όχι των εντάσεων. Ξέρω να θέτω στόχους, να εργάζομαι σκληρά και να φέρνω αποτελέσματα.

Αυτό θέλω να κάνω και για τη Λεμεσό. Να πετύχουμε τους στόχους μας. Συλλογικά, αποφασιστικά, δυναμικά για μια Λεμεσό, Πρώτη!

"Τιμώ και σέβομαι τους ανθυποψηφίους μου και γενικά όλους όσοι πρόσφεραν στην πόλη."

- Υπάρχουν μέχρι στιγμής τρεις υποψήφιοι για την θέση του Αντιδημάρχου. Πείτε μας 3 λόγους ώστε ο Λεμεσιανός να βάλει σταυρό προτίμησης σε εσάς;
Τιμώ και σέβομαι τους ανθυποψηφίους μου και γενικά όλους όσοι πρόσφεραν στην πόλη.

Από εμένα δεν θα ακούσετε αρνητικά προσωπικά σχόλια για κανένα. Θεωρώ πώς όλοι νοιαζόμαστε για τη Λεμεσό. Αν πρέπει να ξεχωρίσω τρεις λόγους προτίμησης στη δική μου υποψηφιότητα αυτοί, νομίζω, θα ήταν: Πρώτον, ότι είμαι άνθρωπος που κτίζει γέφυρες και μπορεί να συνεργαστεί με τους πάντες, με θετική διάθεση και αισιοδοξία. Δεύτερον, ότι είμαι φρέσκος, με νέες ιδέες, χωρίς εξαρτήσεις και με όρεξη να κάνουμε καινούργια πράγματα και να φέρουμε αποτελέσματα. Τρίτον, ότι αν και σχετικά νέος διαθέτω αρκετή εμπειρία και πιστεύω αποδεδειγμένες δεξιότητες στη διαχείριση έργων και στη διοίκηση
οργανισμών.

"Θα χτυπήσω την πόρτα του εκλελεγμένου Δημάρχου και θα προσπαθήσω να του παρουσιάσω το όραμά μου και το τι πρέπει να γίνει και ποιος φρονώ να είναι ο ρόλος μου."

- Πιο θα ήταν το πρώτο πράγμα που θα αλλάζατε στη Λεμεσό σε περίπτωση που εκλεγείτε;
Από μόνος του ο Αντιδήμαρχος δεν μπορεί να αλλάξει τίποτε. Και τίποτε δεν μπορεί να αλλάξει σε μια μέρα. Πρέπει να δουλέψουμε σε αγαστή συνεργασία με το Δήμαρχο και με το Δημοτικό Συμβούλιο. Πρέπει να δουλέψουμε με όραμα, με στόχους, με σχέδιο. Πρώτο μου μέλημα, αν οι δημότες με τιμήσουν με την ψήφο τους, είναι να οικοδομήσουμε μεταξύ
μας ένα ισχυρό κλίμα συνεργασίας, πέρα και πάνω από παρατάξεις, για τη Λεμεσό μας. Το έχω πει και δημόσια, θα χτυπήσω την πόρτα του εκλελεγμένου Δημάρχου και θα προσπαθήσω να του παρουσιάσω το όραμά μου και το τι πρέπει να γίνει και ποιος φρονώ να είναι ο ρόλος μου.

Στο δικό μου μυαλό η Λεμεσός πρέπει να είναι πρώτη πόλη. Για μένα, πρώτη πόλη σημαίνει αρμονική σύζευξη της επιχειρηματικότητας, των επενδύσεων και της οικονομικής ανάπτυξης, με την κοινωνική συνοχή, την αλληλεγγύη, την ευημερία και την ποιότητα ζωής των δημοτών. Σημαίνει συνεχής βελτίωση της καθημερινότητας και αναβάθμιση της
ποιότητας ζωής όλων των δημοτών.

Πρώτη πόλη σημαίνει καθαριότητα, ασφάλεια, περισσότερο πράσινο, λιγότερος θόρυβος, άνθηση του πολιτισμού, καλά δημόσια σχολεία και υποδομές ανοικτές στους δημότες.

Σημαίνει αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού χάους που μας κλέβει χρόνο, ενέργεια και ποιότητα ζωής. Σημαίνει προτεραιότητα στους πεζούς, στα άτομα με κινητικές δυσκολίες, στις οικογένειες με παιδιά, στην τρίτη ηλικία, στους ποδηλάτες, στους δρομείς, στους αθλούμενους.

Θέλω η Λεμεσός να προσφέρει προσιτή κοινωνική στέγη με προτεραιότητα στους νέους μας, με αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια. Θέλω ένα Δήμο στην υπηρεσία των δημοτών, των επιχειρηματιών, των επενδυτών, των φοιτητών, των επισκεπτών. Ένα Δήμο για τους πολλούς, όχι για τους λίγους. Θέλω η Λεμεσός να γίνει ακόμη πιο ανοικτή και φιλόξενη σε φρέσκιες ιδέες και ανθρώπους που τη σέβονται και τη νοιάζονται. Χωρίς διακρίσεις. Μια μεγάλη, ανοικτή πολυπολιτισμική αγκαλιά, όπως είναι ο χαρακτήρας και η ιστορία της.

Είναι για όλα αυτά που ζητώ τη στήριξη των δημοτών. Για να κάνουμε μαζί τους στόχους μας, πράξη. Για μια Λεμεσό, Πρώτη!

Listen Live