Παρ, Οκτ 18, 2024

Αντώνης Σαμαράς: Προειδοποιήσεις για Άδικες και Καταστροφικές Λύσεις σε Κύπρο και Αιγαίο

Αντώνης Σαμαράς: Προειδοποιήσεις για Άδικες και Καταστροφικές Λύσεις σε Κύπρο και Αιγαίο

Ο Αντώνης Σαμαράς, πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας, κατά την ομιλία του σε εκδήλωση του Madame Figaro στη Λευκωσία, εξέφρασε έντονη ανησυχία για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και τα ελληνοτουρκικά. Στηλίτευσε τις φημολογούμενες «άδικες και καταστροφικές λύσεις» που «μαγειρεύονται» για την Κύπρο και το Αιγαίο, αναφερόμενος σε πιθανούς συμβιβασμούς που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε συγκαλυμμένη διχοτόμηση και τουρκοποίηση.

Ο Σαμαράς υπογράμμισε την ανάγκη για μία δίκαιη και βιώσιμη λύση, απορρίπτοντας κάθε προσπάθεια νομιμοποίησης των τετελεσμένων της τουρκικής εισβολής. Ειδικά για την Κύπρο, τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ήδη αποφανθεί από το 2005 ότι η Τουρκία πρέπει να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία. Στην ομιλία του, συνδέοντας τη μοίρα της Κύπρου με αυτή της Ελλάδας, προειδοποίησε πως η διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας θα οδηγήσει σε επιπλοκές και στο Αιγαίο.

Αφιερώνοντας το βραβείο «Γυναίκα της Χρονιάς» στις γυναίκες της Κύπρου, ο Σαμαράς ανέδειξε τη θυσία τους κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής, τιμώντας την αντοχή τους και το πάθος τους για την ελευθερία.

Listen Live