Κυρ, Ιαν 29, 2023

Αντίδραση ΠτΔ για επεισόδια: Δεν έχουν θέση τα αναρχικά στοιχεία

Αντίδραση ΠτΔ για επεισόδια: Δεν έχουν θέση τα αναρχικά στοιχεία

Μέχρι την τελευταία μέρα της παρουσίας μου στην Κυβέρνηση θα διαμορφώσω ένα κλίμα που θα είναι αποτρεπτικό από τούδε και στο εξής για φαινόμενα όπως αυτά που υπήρξαν χθες στη Λεμεσό είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Στο περιθώριο της τελετής κατάθεσης του θεμέλιου λίθου του νέου Κυπριακού Μουσείου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  κληθείς να σχολιάσει τα επεισόδια που έγιναν χθες στο  μνημοσύνου του Γρίβα στη Λεμεσό και σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι η Αστυνομία δέχεται πυρά για το θέμα διαχείρισης του ζητήματος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «δεν θέλω να σχολιάσω τις όποιες αναφορές στην Αστυνομία, υπήρχε επαρκής αστυνομική παρουσία. Δεν είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζονται αυτά τα απαράδεκτα φαινόμενα του χουλιγκανισμού από κάποιους παντελώς ανεύθυνους και για τους οποίους βεβαίως η πολιτεία πρέπει να πάρει αυστηρότερα ακόμα μέτρα από όσα έχουμε μέχρι στιγμής πάρει.

Δεν πρόκειται να οδηγηθούμε ή να επιτρέψουμε να οδηγηθούμε, και πιστεύω και η επόμενη Κυβέρνηση, σε μια αναρχία κάποιων κουκουλοφόρων, οι οποίοι αμαυρώνουν τον αθλητισμό, αμαυρώνουν τελετές, αμαυρώνουν οτιδήποτε σε αυτό τον χώρο. Δεν έχουν θέση στοιχεία αναρχικά τα οποία καθοδηγούνται από ουσίες, εν τη ουσία, και αντιλαμβάνεστε τι εννοώ».

Ερωτηθείς αν είναι υπόλογη η πολιτεία και τα σωματεία για αυτά τα φαινόμενα, ο Πρόεδρος είπε «η πολιτεία γιατί να είναι υπόλογη; Αυτά δεν είναι φαινόμενο της Κύπρου, για να μην εστιάζουμε πάλι την προσοχή μας, να είναι στο επίκεντρο ότι ευθύνεται και η Κυβέρνηση διότι υπάρχουν οργανωμένοι οπαδοί. Και είναι οργανωμένοι οπαδοί πολλών και διαφόρων ομάδων ανεξαρτήτως χρώματος ή προτίμησης.

Αυτό που έχει σημασία είναι το απαράδεκτο της συμπεριφοράς. Θα ενημερωθώ από τον Αρχηγό της Αστυνομίας, θα δώσω οδηγίες, τουλάχιστον μέχρι την τελευταία μέρα της παρουσίας μου στην Κυβέρνηση θα διαμορφώσω ένα κλίμα που θα είναι αποτρεπτικό από τούδε και στο εξής, να νομίζουν ότι μπορούν να κυριαρχήσουν σε μια κοινωνία η οποία διακρίνεται και για το ήθος και για το φιλειρηνικό και για την πίστη της στη δημοκρατία και την ευνομία».

Author’s Posts

Developed by DiGeo LTD. ©2023 Nea Polis. All Rights Reserved