Παρ, Ιουλ 19, 2024

Συναγερμός στην Αστυνομία: Διαμαρτυρίες με αντίθετες θέσεις για το μεταναστευτικό

Συναγερμός στην Αστυνομία: Διαμαρτυρίες με αντίθετες θέσεις για το μεταναστευτικό

Η Αστυνομία της Λεμεσού έχει πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ετοιμότητας για την αποψινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που διοργανώνεται από ομάδες Ελληνοκυπρίων.

Η κίνηση αυτή έρχεται στο πλαίσιο της αντίδρασης για το μεταναστευτικό ζήτημα και, ειδικότερα, για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα πρόσφατα στη Χλώρακα.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, επιβεβαίωσε στην κρατική τηλεόραση ότι έχει καταρτιστεί ειδικό σχέδιο δράσης. Με αυτό τον τρόπο, η αστυνομία προσπαθεί να εγγυηθεί ότι η εκδήλωση θα διεξαχθεί χωρίς επεισόδια.

Εκτός από την αποψινή πορεία, η Αστυνομία θα βρίσκεται σε επιφυλακή και την επόμενη ημέρα, καθώς προγραμματίζεται νέα πορεία στη Λεμεσό, αυτή τη φορά στήριξης των μεταναστών.

Επιπλέον, άγνωστες οργανώσεις καλούν σε πορεία διαμαρτυρίας, καταγγέλλοντας τα “φασιστικά πογκρόμ”, σύμφωνα με το σχετικό κάλεσμα. Οι πρόσφατες ταραχές στη Χλώρακα έχουν δημιουργήσει μια τεταμένη ατμόσφαιρα, η οποία φαίνεται ότι εξαπλώνεται και σε άλλες πόλεις της Κύπρου. Η Αστυνομία, συνεπώς, παραμένει σε συναγερμό για την αντιμετώπιση και παρεμπόδιση οποιωνδήποτε επεισοδίων.

Listen Live