Τρι, Μάι 21, 2024

Σε λειτουργία ο νέος Ναυτικός Σταθμός Ζυγίου

Σε λειτουργία ο νέος Ναυτικός Σταθμός Ζυγίου

Συνδράμει στο έργο της Λιμενικής & Ναυτικής Αστυνομίας για ασφάλεια στην περιοχή

Ο νέος Ναυτικός Σταθμός Ζυγίου τέθηκε σε λειτουργία την Πέμπτη, 07 Σεπτεμβρίου, 2023, για κάλυψη από την Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία, των αυξανόμενων αναγκών αστυνόμευσης και ασφάλειας στη θαλάσσια και παράκτια περιοχή. Στις αρμοδιότητες και καθήκοντα που θα επιτελεί ο νέος Ναυτικός Σταθμός είναι, επιπρόσθετα των συνηθισμένων καθηκόντων της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, η επιτήρηση και ασφάλεια του στρατηγικής σημασίας ενεργειακού κέντρου στην περιοχή.

Μέλη της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας έχουν από την Πέμπτη αναλάβει καθήκοντα και αποτελούν το ανθρώπινο δυναμικό του νέου Ναυτικού Σταθμού Ζυγίου. Για την αποτελεσματικότερη ανταπόκριση στα καθήκοντα τους, έχει διατεθεί στον Σταθμό, αστυνομική άκατος με δυνατότητες πλεύσης την ημέρα και την νύχτα, εξοπλισμένη και με κάμερα νυκτός. Ο Ναυτικός Σταθμός Ζυγίου θα λειτουργεί καθημερινά και σε 24ωρη βάση, με επιχειρησιακές δυνατότητες τόσο κατά την ημέρα, όσο και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ανάμεσα στα καθήκοντα που θα επιτελεί, είναι η προστασία των λουομένων και των χρηστών θαλάσσιων σκαφών, η εφαρμογή της νομοθεσίας σε σχέση με τη χρήση θαλάσσιων σκαφών, η αντιμετώπιση των ροών μετανάστευσης, η πρόληψη και αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, ο έλεγχος της παράνομης αλιείας και ο έλεγχος της θαλάσσιας ρύπανσης σε συνεργασία και με το Τμήμα Αλιείας, η συνδρομή σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, και τέλος, η ασφάλεια του ενεργειακού κέντρου Βασιλικού και των Λιμενικών Αρχών Λιμανιού Ζυγίου.

 

Listen Live