Τετ, Ιουν 19, 2024

Το Πανεπιστήμιο Frederick βράβευσε τους φοιτητές και φοιτήτριές του που διαπρέπουν στον αθλητισμό

Το Πανεπιστήμιο Frederick βράβευσε τους φοιτητές και φοιτήτριές του που διαπρέπουν στον αθλητισμό

Το Πανεπιστήμιο Frederick βράβευσε το βράδυ της Πέμπτης, 23 Μαΐου, τους φοιτητές και τις φοιτήτριές του που διακρίθηκαν στον αθλητισμό, είτε σε ομαδικά είτε σε ατομικά αθλήματα, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024. Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε σε εορταστική ατμόσφαιρα, στη μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου Frederick στη Λεμεσό και, στο πλαίσιό της, αφενός αναδείχθηκε ο αθλητισμός ως ένα σημαντικό κομμάτι του πολιτισμού μας και αφετέρου επιβραβεύθηκαν οι φοιτητές και φοιτήτριες – αθλητές και αθλήτριες, που συνδυάζουν με επιτυχία αυτούς τους δύο πολύ απαιτητικούς ρόλους.

Τα βραβεία και μετάλλια απένειμαν η κα Κωνσταντίνα Παφίτη, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ), ο τέως Πρόεδρος του ΚΟΑ, κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης, η Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Frederick, κα Νατάσσα Φρειδερίκου, ο Δήμαρχος Γερμασόγειας, κ. Κυριάκος Ξυδιάς, ο Αντιδήμαρχος Ύψωνα κ. Κλεάνθης Καραμανίδης, και ο κ. Σίμος Κουφαλλής, Δημοτικός Σύμβουλος και Μέλος της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου Λεμεσού.

Στον χαιρετισμό της, η Πρόεδρος Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Frederick υπογράμμισε τη σημασία που δίνει το Πανεπιστήμιο Frederick στον αθλητισμό στο πλαίσιο των εξιδεικευμένων ακαδημαϊκών προγραμμάτων που προσφέρει, αλλά και στηρίζοντας πολύπλευρα τους/τις φοιτητές/τριες – αθλητές/τριες, με υποτροφίες και άλλες διευκολύνσεις. «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για εσάς, όχι μόνο για τις αθλητικές σας επιδόσεις, αλλά και για την αφοσίωση και το πάθος που δείχνετε στις ακαδημαϊκές σας υποχρεώσεις. Καταφέρνετε να ισορροπήσετε δύο απαιτητικούς ρόλους και αυτό σας κάνει άξιους και άξιες θαυμασμού και παραδείγματα προς μίμηση», τόνισε η κα Φρειδερίκου, και ευχαρίστησε ιδιαίτερα το Γραφείο Αθλητισμού του Πανεπιστημίου, που λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος μεταξύ των φοιτητών/τριών και του διδακτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου, εξασφαλίζοντας τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τη διπλή τους καριέρα.

Στον δικό της χαιρετισμό, η κ. Κωνσταντίνα Παφίτη, μέλος του Δ.Σ. του ΚΟΑ, επισήμανε πως ο συνδυασμός σπουδών και αθλητισμού είναι ο καλύτερος συνδυασμός που μπορεί να κάνει ένας/μια νέος/α και, απευθυνόμενη στους βραβευθέντες και τις βραβευθείσες, ανέφερε: «Τα πολύτιμα εφόδια που σας προσφέρει το Πανεπιστήμιο θα είναι πολύ χρήσιμα σε όποιο δρόμο κι αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε στη ζωή σας. Είστε άξιοι συγχαρητηρίων, γιατί καταφέρνετε να συνδυάζετε τις σπουδές σας και τον αθλητισμό. Εσείς αποτελείτε φωτεινά παραδείγματα για όλους.» Η κ. Παφίτη συνεχάρη, επιπλέον, το Πανεπιστήμιο Frederick τόσο για τη βράβευση «καθώς αυτή αποτελεί πολύ σημαντικό κίνητρο για τους φοιτητές και τις φοιτήτριες που είναι ταυτόχρονα αθλητές και αθλήτριες» αλλά και για τη διάθεση του Πανεπιστημίου για «προώθηση και εξάπλωση του αθλητισμού στον τόπο μας.»

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε, επιπλέον, ο φοιτητής Γιάννης Λαπήθιος, Γενικός Γραμματέας της Φοιτητικής Ένωσης του Πανεπιστημίου Frederick.

Ακολούθησαν οι βραβεύσεις των αθλητών/τριών σε ατομικά και ομαδικά αθλήματα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού Αθλητισμού (ΚΟΠΑ) που κατέκτησαν την πρώτη, δεύτερη ή τρίτη θέση. Στη συνέχεια, βραβεύτηκαν φοιτητές και φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Frederick που διέπρεψαν σε ατομικά αθλήματα. Ανάμεσά τους, η πρωταθλήτρια ιστιοπλόος Μαριλένα Μακρή, η οποία τον Ιούλιο θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024 με την Κυπριακή Αποστολή.

Το Πανεπιστήμιο Frederick συγχαίρει όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριές του και τους εύχεται κάθε επιτυχία στις επόμενες αθλητικές τους υποχρεώσεις.

Listen Live